ASV austrumu piekrasti apdraud spēcīga vētra

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

ASV austrumu piekrastes daļā, ieskaitot Ņujorku, piektdien tika izsludināta trauksme saistībā ar vētras "Anrī" ("Henri") tuvošanos, kas kļūs par pirmo viesuļvētru Jaunanglijas štatos vairāku gadu desmitu laikā.

Sinoptiķi brīdināja par stipru vēju, pēkšņu plūdu risku un augstiem viļņiem jūrā. Vētra pašlaik atrodas virs Atlantijas okeāna, bet ir gaidāms, ka tā svētdien sasniegs sauszemi.

"Tiek prognozēta [vētras] pastiprināšanās nākamās dienas laikā, un ir gaidāms, ka "Anrī" kļūs par viesuļvētru šovakar vai sestdien," piektdien jaunākajā ziņojumā brīdināja ASV Nacionālais viesuļvētru centrs (NHC).

Amatpersonas Jaunanglijas reģionā, kas ietver Konektikutas, Masačūsetsas, Menas, Ņūhempšīras, Rodailendas un Vērmontas štatus, brīdināja iedzīvotājus sagatavoties vētrai un pievērst uzmanību vietējiem laikapstākļiem.

Masačūsetsas štats, kur no sestdienas līdz pirmdienai būs slēgti parki un pludmales, gatavojas stipram vējam, kas var atstāt bez elektrības 300 000 cilvēku, paziņoja štata gubernatora Čārlijs Beikera birojs.

NHC sinoptiķi paziņoja, ka "Anrī" vēju stiprums ir apmēram 30 metri sekundē. Ņujorkā un kaimiņos esošajos Jaunanglijas štatos vietām var nolīt 25 centimetri lietus.

Ja notiks gaidāmā "Anrī" pastiprināšanās un vētra nemainīs pašreizējo kursu, tā kļūs par pirmo viesuļvētru, kas 30 gadu laikā tieši skārusi Jaunangliju.

Iepriekšējā viesuļvētra, kas sasniedza sauszemi Jaunanglijā, bija "Bobs", kas prasīja vismaz 17 cilvēku dzīvības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu