Levits: Latvijas stiprums ir atkarīgs no mūsu pašu gribas aizstāvēt savu valsti (16)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits
Valsts prezidents Egils Levits Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas stiprums un noturīgums ir atkarīgs no mūsu pašu gribas aizstāvēt savu valsti, pauž Valsts prezidents Egils Levits.

Valsts prezidenta kancelejā informēja, ka Levits sestdien Jelgavā teica runu Zemessardzes 30.gadadienai veltītajā dievkalpojumā.

Uzrunā Valsts prezidents norādīja, ka šodien daudzas politiskas ilūzijas pasaulē ir gaisušas, tāpēc droši var paļauties uz mūsu draugiem, partneriem un sabiedrotajiem.

"Latvijas stiprums un noturīgums ir atkarīgs no mūsu pašu gribas savu valsti aizstāvēt kā mierīgos, tā nemierīgos laikos. Zemessardze šodien ir kļuvusi par neatņemamu un skaitliski lielāko Nacionālo bruņoto spēku sastāvdaļu. Zemessargi ir starptautiski atzīti un novērtēti," uzsvēra Levits.

Prezidents atzina, ka zemessardze ir teritoriālais spēks, kas no iespējamās agresijas pirmā brīža ir gatavs stāties pretī potenciālajam agresoram. Viņš piebilda, ka zemessardze ir arī spēks, kas miera laikā dažādās krīzes situācijās sniedz atbalstu Latvijas sabiedrībai un citiem valsts dienestiem un piedalās starptautiskās misijās.

Levits valsts vārdā pateicās zemessargiem par to, ka tie ziedo savu laiku un spēku dienestam zemessardzē. Viņš īpaši pateicās zemessargu ģimenēm un tuviniekiem, kuri ir spiesti bieži iztikt bez zemessargu klātbūtnes. Vienlaikus prezidents aicināja visus papildināt zemessardzes rindas vai citā veidā to atbalstīt.

"Šodienas Latviju apņem tās pilsoņu patriotisms un mīlestība. Zemessardze ir mūsu tautas cerību un mūsu vienotības simbols. Turpināsim sargāt, mīlēt un lolot savu Latviju. Vienmēr pulcēsimies zem Latvijas valsts karoga," uzsvēra Levits.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu