Francijā atkal protestē pret "piespiedu" vakcināciju (14)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Francijā jau sesto nedēļas nogali pēc kārtas pilsētu ielās izgājuši tūkstošiem cilvēku, lai protestētu pret valdības piekopto vakcinācijas politiku.

Sestdienas demonstrāciju dalībnieki uzskata, ka jaunā "veselības pasu" sistēma nepamatoti ierobežo nevakcinēto tiesības.

Saskaņā ar jauno politiku, kuru prezidenta Emanuela Makrona administrācija sākusi pakāpeniski ieviest kopš jūlija vidus, ikvienam, kas vēlas apmeklēt restorānu, teātri, kino vai kādu no lielajiem iepirkšanās centriem, kā arī izmantot tālās distances vilcienu, jāuzrāda potēšanas sertifikāts vai negatīvs Covid-19 tests.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas datiem iepriekšējās nedēļas nogalēs protestos piedalījās aptuveni 200 000 cilvēku, kamēr demonstrāciju rīkotāji apgalvo, ka dalībnieku skaits bijis gandrīz divtik liels.

Šie protesti apvienojuši konspirācijas teoriju piekritējus, tā dēvētos "antivakserus", bijušos "dzelteno vestu" kustības aktīvistus un ļaudis, kuri bažījas, ka pašreizējā politiskā sistēma rada divu šķiru sabiedrību.

Parīzē sestdienas demonstrācijā piedalījās arī Nacionālās apvienības līderes Marinas Lepēnas kādreizējais vietnieks un jaundibinātās galēji labējās partijas "Patrioti" vadītājs Floriāns Filipo, kas apsūdzējis Makronu diktatūras ieviešanā un "veselības pases" pielīdzinājis aparteīdam.

Lai gan "veselības pasu" sistēma tiek vērtēta ļoti pretrunīgi, tā, šķiet, ir pamudinājusi pilsoņus aktīvāk potēties.

Vismaz vienu vakcīnas devu saņēmuši aptuveni 46 miljoni cilvēku jeb 70% no iedzīvotāju kopskaita, kas ir vairāk nekā, piemēram, Vācijā vai Itālijā un tikai nedaudz mazāk nekā Lielbritānijā.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu