Dobeles novadā atkal aktualizēts jautājums par vēja elektroenerģijas parka izbūvi (20)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vēja ģeneratori pie Grobiņas.
Vēja ģeneratori pie Grobiņas. Foto: Edijs Pālens/LETA

Dobeles novadā atkal aktualizēts jautājums par SIA "Dobele Wind " ieceri novadā izbūvēt vēja elektroenerģijas parku, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā.

Šovasar Dobeles novada pašvaldība saņēma iesniegumu no "Dobele Wind" par paredzētās darbības akceptu vēja elektrostaciju parka "Dobele" būvniecībai Dobeles pagastā. Domē norāda, ka iesniegums atkal aktualizējis sabiedrības un potenciālā attīstītāja diskusijas par to, vai novadā būs vēja elektrostaciju parks.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka elektroenerģijas ražotāja SIA "Eolus" meitasuzņēmumu "Dobele Wind" un SIA "Pienava Wind" interese par vēja elektroenerģijas parku izbūvi Tukuma un Dobeles novadā atklāta 2017.gadā. Dobeles novada domē atgādina, ka toreiz novada pašvaldība, iepazinusies ar lielas novada iedzīvotāju daļas viedokli, atzina, ka sabiedrība ir tiesīga paust savu nostāju vienmēr, un tās aktivitāte un iesaistīšanās procesā ir visnotaļ apsveicama, jo liecina, ka cilvēkiem nav vienaldzīga viņu dzīves vide. Pašvaldība arī atzīmēja, ka izprot iedzīvotāju bažas un noteikti ņems vērā viņu viedokli, pieņemot lēmumu par būvniecības sankcionēšanu vai nesankcionēšanu.

Pašlaik, kad ir stājusies spēkā Latvijas administratīvi teritoriālā reforma, ir mainījies Dobeles novada pašvaldības domē ievēlēto deputātu sastāvs un būtiski palielinājies Dobeles novada iedzīvotāju skaits, kurus nepieciešams informēt par ieceri novadā būvēt vēja elektrostaciju parku, kā arī nepieciešams uzklausīt viņu viedokli. Tāpēc pašvaldība aicina paplašinātā Dobeles novada iedzīvotājus, jo īpaši no bijušajiem Auces un Tērvetes novadiem, izteikt savu viedokli par projektu.

Aptauja pašvaldības mājaslapā pieejama līdz 10.septembrim.

Jau ziņots, ka tiesa lēma apmierināt "Pienava Wind" pieteikumu par Tukuma novada domes lēmuma atzīšanu par prettiesisku un nosprieda uzdot Tukuma novada domei izdot "Pienava Wind" labvēlīgu administratīvo aktu, ar kuru tiktu akceptēta "Pienava Wind" paredzētā darbība - vēja elektrostaciju parka "Pienava" būvniecība Tukuma novadā, viena mēneša laikā no sprieduma spēkā stāšanās dienas.

Šonedēļ Tukuma novada lēma apstrīdēt tiesas lēmumu, ar kuru apmierināts "Pienava Wind" pieteikums par vēja elektrostaciju parka "Pienava" būvniecību Tukuma novadā.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu