Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju vairāk nekā desmit migrantus

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JANIS LAIZANS/REUTERS

Aizvadītajā diennaktī Lietuvas robežsargi piespieduši doties atpakaļ uz Baltkrieviju vairāk nekā desmit migrantus, kas nelikumīgi mēģinājuši iekļūt Lietuvas teritorijā, pirmdien paziņoja Lietuvas Valsts robežsardzes dienests un Statistikas departaments.

Vienam migrantam atļauts ienākt un palikt Lietuvā humānu apsvērumu dēļ.

Svētdien fiksēti arī vairāki gadījumi, kad pāri Baltkrievijas robežai Lietuvā atkārtoti mēģinājuši ienākt cilvēki, kuriem tas iepriekš jau ticis liegts.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai šovasar krasi pieauga. Kopš gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 4000. Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs.

No 3.augusta, pildot iekšlietu ministres Agnes Bilotaites rīkojumu, Lietuvas robežsargi migrantus, kas nelegāli ierodas Lietuvā no Baltkrievijas, piespiež doties atpakaļ.

Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu