Ernesta Lībieša rokmūzikas skola sāks savu piekto sezonu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ernesta Lībieša rokmūzikas skola
Ernesta Lībieša rokmūzikas skola Foto: publicitātes

Jaunais mācību gads klāt arī Ernesta Lībieša rokmūzikas skolā, kas savu 2021./22.gada sezonu atklās ar audzēkņu koncertu, kas notiks sestdien, 28. augustā, plkst. 16:00 Bišumuižas parkā, Gulbja ielā 6.

Pēc audzēkņu koncerta no plkst. 19:00 notiks skolas un grupas “Katastrofa” kopīgi organizēta lielballīte “Katastrofa Bišumuižā” ar grupu “Jebunte”, “Katastrofa” un “Rūsa” piedalīšanos.

Ieeja koncertos tikai personām, kas vakcinētas pret Covid-19 vai to pārslimojušas.

Skola dibināta 2017. gadā, kad tajā darboties sāka pieci audzēkņi, šobrīd to apmeklē 60 audzēkņi, kas mācās spēlēt arfu, basģitāru, bungas, čellu, flautu, ģitāru, klavieres, kokli, mācās dziedāt, apmeklē skaņu ierakstu un miksēšanas, dīdžejmākslas un rokas rotaļu nodarbības. Skolā notiek arī ģitārspēles grupu nodarbības pieaugušajiem un rokgrupu nodarbības.

Skola lepojas ar panākumiem, tradīcijām un pasākumiem, ko tā četru darbības gadu laikā ir veikusi. Divi no skolas audzēkņiem mācības turpina mūzikas vidusskolās Latvijā. Skola organizē arī vasaras plenērus, izglītojošas meistarklases un audzēkņu koncertus. Uz skolas bāzes izveidojušās trīs grupas, kur darbojas jaunieši un pieaugušie – “Jebunte”, “Katastrofa” un “Mr. Popcorn”. Grupu ieraksti klausāmi Youtube un skanējuši Latvijas radiostacijās, grupa “Five Inch Mayo” (tagad “Jebunte”) piedalījusies festivālā “Bildes 2019” kopā ar Ernestu Lībieti; skolas audzēkņi veikuši kopumā 14 dažādu oriģināldziesmu ierakstus profesionālās skaņu ierakstu studijās. Grupu “Jebunte” un “Mr. Popcorn” dziesmas iekļautas Radio SWH raidījuma “Priekšnams” topā. Grupa “Jebunte” šobrīd strādā pie sava debijas albuma.

Video: Jebunte "Gāžot kokus".

Skolā par pasniedzējiem strādā mūziķi Alise Golovacka, Dārta Zvanere, Reinis Melbārdis, Agris Siksna, Ernests Lībietis u.c.

Ernesta Lībieša Rokmūzikas skola dibināta ar mērķi attīstīt rokmūzikas izglītību Latvijā, audzināt jaunos mūziķus, kā arī veicināt izpausmes brīvību un radošumu mūzikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu