Pilsētvidē būs skatāma Latvijas Arhitektūras gada balvas nominantu darbu izstāde

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: TVNET kolāža

Šodien Rīgas pilsētvidē - "JCDecaux" izvietotajos reklāmas stendos - tiks atklāta "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2021" nominantu darbu izstāde, aģentūru LETA informēja Latvijas Arhitektu savienība (LAS) valdes priekšsēdētāja Māra Vaivode.

Ar šo izstādi tiek rosināts interesentiem pavadīt dienu, dodoties kopīgā ekskursijā caur Rīgas pilsētvidi, tādējādi iepazīstot tuvāk ne tikai nominantu darbus, bet arī pašu pilsētu.

Kultūrvietā "Hanzas perons" 27.augustā notiks Latvijas Arhitektūras gada balvas (LAGB) svinīgā ceremonija un balvas pasniegšana, kuras laikā tiks atklāts arī atvērtā sabiedrības balsojuma uzvarētājs.

Konkursa atlases žūrija tālākai darbu izvērtēšanai ir izvirzījusi 11 nominantus. Kategorijā "Sabiedriskas ēkas" izvirzīta Dziesmu svētku estrādes pārbūve Mežaparkā, kā arī Ogres Centrālā bibliotēka, kategorijā "Komercēkas un ražošanas ēkas" - Biroja ēkas pārbūve Miera ielā, kategorijā "Individuālās dzīvojamās ēkas" - Privātmāja Jūrmalā "House 61", Stūķu kūts, Trīs plātņu māja un Villa Dālija.

Kategorijā "Daudzdzīvokļu ēkas" par galveno balvu turpinās sacensties Lindenholma - dzīvojamās apbūves 1.kārta, kategorijā "Restaurācija" - Rūmenes kūts pārbūve - izstāžu telpas un apartamentu izbūve, savukārt kategorijā "Procesi" - ekspozīcija "Tas nav domāts tev! Tas domāts ēkai" Venēcijas arhitektūras biennālē, kā arī "MAD" Arhitektūras telpa.

Laureātus izvēlēsies LAGB Fināla žūrija, kuras sastāvā ir arhitektu biroja "Nieto Sobejano Arquitectos" līdzdibinātāja un "Universidad Europea de Madrid" pasniedzēja Fensanta Nieto, arhitektu biroja "Nerbau.com" arhitekts un partneris Laurinas Avižius; arhitektu biroja "Arhitekt Must" līdzdibinātājs un arhitekts Ots Alvers, kura izstrādātais "Suure-Jaani Health Centre" 2021.gadā ticis nominēts prestižajai "Mies van der Rohe" balvai, internacionālā arhitektu biroja "PLH Architects" vadītājs Stīns Enriko, kā arī LAGB 2021.gada Atlases žūrijas priekšsēdētājs un "ARHIS arhitekti" biroja arhitekts Andris Kronbergs, kurš pagājušajā gadā saņēma Latvijas Arhitektūras lielo gada balvu par Ēku rekonstrukciju Miesnieku ielā.

Izvēlētie laureāti tiks paziņoti LAGB svinīgajā apbalvošanas ceremonijā, kas norisināsies 27.augustā, "Latvijas Arhitektūras gada balvu 2020" saņēmušajā "Hanzas peronā". Ceremonijas laikā tiks paziņots, kuri ir tie objekti un procesi, kas saņēmuši augstākos apbalvojumus Latvijas arhitektūrā.

Pēc Vaivodes paustā, lai nodrošinātu kopā būšanas sajūtu, šogad uz ceremoniju klātienē tiek aicināti tie cilvēki, kuriem ir derīgs Covid-19 sertifikāts par vakcināciju, vai arī Covid-19 izslimošanu. Ikvienam interesentam būs arī iespēja ceremonijas tiešraidei sekot virtuāli, sekojot saitei ej.uz/LAGB2021ceremonija.

LAGB ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Gada balva ir Latvijas arhitektūras gada lielākais notikums, atzīts par valstiski nozīmīgu pasākumu, un pati balva ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā. LAGB organizē LAS sadarbībā ar Kultūras ministriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu