"Noasā" Kaspara Bramberga laikmetīgā māksla

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Brambergs
Kaspars Brambergs Foto: publicitātes

Mākslas centrā "Noass" 24. augustā plkst.19 tiks atklāts mākslinieka Kaspara Bramberga mākslas darbs no viņa jaunākās mākslas darbu sērijas "Exigency" jeb "Galēja nepieciešamība", informē pasākuma rīkotāju pārstāve Gita Jankovska.

Viņa pavēstīja, ka mākslas darbs, kas speciāli jaunradīts tā eksponēšanas vietai, būs aplūkojams pie mākslas centra fasādes līdz pat gada beigām. Jankovska uzsvēra, ka viens no atpazīstamākajiem laikmetīgā abstraktā ekspresionisma skolas pārstāvjiem Latvijā, mākslinieks Brambergs, radījis īpaši mākslas centra "Noass" ārtelpai pielāgotu darbu, kas tapis jaunākās mākslas darbu sērijas "Exigency" ietvaros.

Pēc viņas paustā, darbu sērijā mākslinieks aplūko bezkompromisa attiecības starp indivīdu un viņam atvēlēto laiku apstākļos, kad ir bezgalīgi daudz iespēju. Jankovska norādīja, ka Bramberga radošā prakse sakņojas pārliecībā, ka mākslas darbs var būt autonoms, brīvs no kritikas, kultūrvēsturiska konteksta un sociāli aktīviem vēstījumiem.

Kaspars Brambergs ir divkārtējs Purvīša balvas nominants. Absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju 2000. gadā, un kopš tā laika aktīvi rīko izstādes gan Latvijā, gan ārvalstīs. Mākslinieka darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Francijā, Vācijā, Šveicē, Marokā, Taiti un Martinikā, atzīmēja Jankovska.

Kaspars Brambergs
Kaspars Brambergs Foto: publicitātes
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu