Amatpersonas: Nepietiekama vakcinācijas aptvere var novest pie stingriem ierobežojumiem (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja vakcinācijas pret Covid-19 aptvere būs nepietiekama, tad saslimšanas pieaugums var likt atgriezties pie ziemas laika ierobežojumiem, izriet no Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja Jura Rancāna (JKP) un Veselības ministrijas (VM) pārstāves Janas Feldmanes paustā šodien komisijas sēdē.

Atsaucoties uz komisijas sēdes diskusijām, Rancāns norādīja, ka visi ierobežojušie pasākumi nenovērš pandēmiju, bet tikai paildzina cīņu ar to. Komisijas vadītājs norādīja, ka līdz šim nav bijusi precīza komunikācija, kādi var būt pandēmijas attīstības scenāriji.

Feldmane norādīja, ka jau Lietuvā varam redzēt, ka pieaug nāves gadījumu skaits, kā arī palielinās saslimušo cilvēku skaits slimnīcās, lielākoties nevakcinētajiem cilvēkiem veidojot slogu uz veselības sektoru.

VM pārstāve norādīja, ka, pieaugot saslimšanai, būs nepieciešama pakāpeniska ierobežojumu noteikšana.

Uz Rancāna jautājumu, vai tad, ja vakcinācijas aptvere būs nepietiekama, saslimšanas pieauguma dēļ varam nonākt līdz iepriekš ziemā bijušajiem ierobežojumiem, Feldmane atbildēja apstiprinoši.

Kā ziņots, Aizsardzības komisijas sēdē deputāti izskatīs vairāk nekā 160 saņemtus priekšlikumus grozījumiem Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā.

Augusta sākumā Saeima konceptuāli atbalstīja Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumu projektu, kas paredz noteikt, ka pēc 1.oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu, kas apliecina vai nu vakcinēšanās vai izslimošanas faktu.

Likumprojekts paredz arī prasību pēc šāda Covid-19 sertifikāta veselības aprūpes, ilgstošās sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijās un izglītības jomā strādājošajiem.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu