Skandālā ierauto Kuomo Ņujorkas gubernatora amatā nomaina Keitja Hokula

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Līdzšinējā ASV Ņujorkas štata vicegubernatore Demokrātu partijas politiķe Keitija Hokula otrdien kļuvusi par pirmo sievieti šīs pavalsts gubernatora amatā, postenī nomainot Endrū Kuomo, kas amatu pametis pēc apsūdzībām seksuālā uzmācībā.

Hokula nodeva amata zvērestu štata Kapitolijā īsā ceremonijā, ko pārraudzīja pavalsts augstākā tiesnese Džaneta Difiore.

Demokrāts Kuomo amatu pameta pusnaktī - divas nedēļas pēc tam, kad bija paziņojis, ka labāk demisionēs, nevis pieļaus, ka nonāk impīčmenta procedūras centrā.

Paziņojumu par atkāpšanos no amata viņš štata asamblejas un senāta līderiem iesniedza pirmdienas vakarā.

Hokula teikusi, ka plāno 2022.gada vēlēšanās kandidēt uz štata gubernatora amatu.

Foto: Reuters/ScanPix

Kuomo, kuru 11 sievietes apsūdzējušas par seksuālo uzmākšanos, 10.augustā paziņoja par atkāpšanos no amata.

Kuomo iepriekš bija noliedzis savu vainu nepiedienīgā uzvedībā un pretojās aicinājumiem atkāpties, lai gan neatkarīgā izmeklēšanā ticis secināts, ka viņš esot uzmācies gan tagadējām, gan bijušajām Ņujorkas štata darbiniecēm.

Skandālam vēršoties plašumā, Ņujorkas štata Likumdevēju sapulces līderi demokrāti jau marta sākumā aicināja Kuomo atkāpties.

Augusta sākumā pēc tam, kad par izmeklēšanā konstatēto paziņoja Ņujorkas štata ģenerālprokurore Letiša Džeimsa, Kuomo atkāpšanos pieprasīja arī ASV prezidents Džo Baidens un Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu