Grieķija nosaka jaunus ierobežojumus nevakcinētajiem (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Grieķijā tiek noteikti jauni ierobežojumi iedzīvotājiem, kas nav vakcinējušies pret Covid-19, kā arī izbeigta nevakcinēto bezmaksas testēšana, otrdien pavēstīja valdība, šādi cenšoties sekmēt vakcinācijas gaitu.

Sākot ar 13.septembri, privātā un valsts sektora darbiniekiem būs atkarībā no profesijas jāveic testi par saviem līdzekļiem vienu vai divas reizes nedēļā.

Augstskolu studentiem būs pašiem jāmaksā par diviem ātrajiem testiem nedēļā, bet skolēniem tiks bez maksas izdalīti testēšanas komplekti.

Bezmaksas testi valsts struktūrās tiks nodrošināti tikai tiem, kas ir vakcinējušies vai kam ir skaidri koronavīrusa simptomi.

Ātrie testi turpmāk maksās desmit eiro, kas valstī, kur minimālā bruto alga ir 650 eiro, ir samērā liela summa.

"Šie nav soda pasākumi," sacīja veselības ministrs Vasilis Kikilijs. "Tas ir mūsu pienākums pret visiem tiem, kas 18 pandēmijas mēnešus dzīvojuši piesardzīgi, tiem, kas zaudējuši veikalus, darbu, kam bijis jāstrādā no mājām, lai sevi aizsargātu."

"Mēs dzīvojam vai spēlējam krievu ruleti ar koronavīrusu?" vaicāja ministrs, norādot, ka 90% gultu intensīvās terapijas nodaļās aizņem nevakcinētie slimnieki.

Atbilstoši jaunajiem noteikumiem kafejnīcas, restorānus, klubus un sporta objektus varēs apmeklēt tikai vakcinētie vai iedzīvotāji ar imunitātes sertifikātiem.

Kinoteātri, teātri, muzeji un fitnesa centri būs atvērti arī nevakcinētajiem, bet viņiem būs jāuzrāda 48 stundu laikā veikts negatīvs tests.

Šovasar Grieķijas parlaments pieņēma likumu, nosakot obligātu vakcināciju visiem veselības jomā strādājošajiem, arī aprūpes namu darbiniekiem.

Valstī ar 10,7 miljoniem iedzīvotāju pilnībā vakcinēti 5,6 miljoni cilvēku.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu