Visām pašvaldībām nekavējoties jāsniedz informācija par pieejamajiem īpašumiem patvēruma meklētāju izmitināšanai (14)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Līdz rītdienai visām Latvijas pašvaldībām ir jāsniedz atbilde Operatīvās vadības centram (OVC), par iespējām savās pašvaldībās izmitināt patvēruma meklētājus, ja tāda nepieciešamība radīsies, apstiprināja Iekšlietu ministrijas pārstāve Samanta Naļivaiko.

Viņa pavēstīja, ka pašlaik patvēruma meklētāju izmitināšanas iespēju apzināšana ir viens no OVC svarīgākajiem uzdevumiem.

Savukārt jau trešdien, 25.augustā trešajā OVC sanāksmē apkopotā informācija tiks analizēta. Tāpat OVC turpina vērtēt jau iepriekš apzinātos gan valstij piederošos, gan privātos īpašumus, izejot no standartiem, kas ir jānodrošina.

Jau vēstīts, ka otrajā OVC sanāksmē tika izlemts, ka nelegālos imigrantus tomēr neizmitinās Ezersalas skolā Ludzas novadā un tiks meklētas citas iespējas.

Kopš 10.augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 476 cilvēki.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto cilvēku nav. Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 25 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 377 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, iepriekš nolēma izsludināt ārkārtējā situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpils pilsētā.

Augusta pirmajā pusē robežsargi katru dienu konstatēja desmitiem cilvēku lielas nelegālo migrantu grupas, bet pēdējās dienās to virzība pāri robežai esot pierimusi.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu