Emīlija izdod debijas EP "Augustā"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Emīlija
Emīlija Foto: Aleksandra Vdovenko

Ar piecu dziesmu EP "Augustā" Latvijas popmūzikā debitē jaunā dziedātāja Emīlija. Klajā nāk arī singls un videoklips "Atspulgs", kas ir Emīlijas duets ar dziedātāju Miķeli Putniņu. 

Tituldziesmu klausītāji iepazina jau šā gada maijā. Vasaras karstumā tika izdots otrais singls “Bites”, savukārt ar mini albuma iznākšanu uzmanība tiek dziesmai “Atspulgā”, kur Emīlija dzied kopā ar Miķeli Putniņu, grupas “Ezeri” solistu.

Duets izdzīvo jaunas mīlestības stāstu - to brīdi, kad mīlētāji viens otrā skatās kā atspulgā.

“Man to gribas saukt par "klusās mīlestības" dziesmu. Tā ir par domām un mazām niansēm, par drošības apziņu un spēju novērtēt,”

savās pārdomās par “Atspulgā” dalās Emīlija.

Video: Emīlija "Atspulgā".

Savukārt dziesma “Samierināties” un “Cēli skan” ir par pretējo - šķiršanos un samierināšanos, kam seko noslēguma pieņemšana. "Šis man ir personīgs ieraksts, taču domu vārdos centos ietērpt tā, lai tā nebūtu tik acīmredzama un tādēļ klausītājiem vēl jo baudāmāka. Es ceru, ka šīs dziesmas caur sajūtām, asociācijām iedvesmos sadzirdēt katram pašam savu personīgo stāstu," albumu apraksta Emīlija.

Dziesmu mūzikas un vārdu autore ir pati Emīlija Jermola. Projekta vadītāja Agnese Rozniece, kas kopā ar savu “Zvaigznājs” komandu piesaistīja radošo atbalstu - mūziķus Pēteri Lundi, Kristapu Ērgli un Chris Noah, vizuālā tēla veidošanā iesaistījās Elizabete Džeina Rubene un Artūrs Strautiņš.

"Savos 17 gados Emīlija savā mūzikā ir apbrīnojami pieaugusi un patstāvīga, un tomēr, kā jau visiem māksliniekiem neatkarīgi no vecuma, arī Emīlijai ir nepieciešams atbalsts, lai sasniegtu mērķi! Šis debijas ieraksts ļoti labi ļauj iepazīt Emīlijai raksturīgo muzikālo stilistiku, kuru primāri kopā satur viņas balss un arī pašas mūziķes pārliecība par to, kā ir jāskan viņas mūzikai!" saka Agnese.

"Emīlijai ir skaista balss, un viņas mūzika ir vienkārša, bez liekiem pārspīlējumiem. Mēs bieži vēlamies izvairīties no vienkāršības, vēlamies būt sarežģīti, bet beigās viss sanāk mākslīgāk. Manuprāt, Emīlijā ir dzirdams tas īstums!" saka producents Pēteris Lunde, kurš ar Emīliju strādājis pie dziesmām “Augustā” un “Bites”.

Pēteris Lunde
Pēteris Lunde Foto: Jānis Škapars/TVNET

“Ar Emīliju bija ļoti viegli strādāt, sapratāmies no pusvārda. Emīlijai piemīt ļoti īpašs un samtains tembrs, ko ir grūti sajaukt ar kādu citu dziedātāju,” saka producents Kristaps Ērglis, kurš veidojis “Samierināties”, “Cēli skan” un “Atspulgā” kopējo skanējumu.

“Vienmēr ir prieks sastrādāties ar mūziķiem, kuri zina savu žanrisko novirzienu un vienlaicīgi ir atvērti jaunām idejām un eksperimentiem. Īpašs prieks ir par Emīliju, kura jau karjeras sākumā, tik jaunā vecumā apzinās savu skanējumu un žanriskās robežas,” spriež Chris Noah, ar kuru Emīlija strādāja pie dziesmas “Cēli skan”.

Noklausies albumu!

EP “Augustā” prezentācijas koncerts šovakar, 25. augustā, plkst. 20:30 būs skatāms arī TVNET. Pieslēdzies!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu