VIDEO ⟩ Lukašenko hibrīdkara upuri – irākiešu ģimenes stāsts (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Pagājušajā nedēļā humānu apsvērumu dēļ Latvijas robežsargi atļāva šķērsot robežu kādai irākiešu ģimenei, kas kļuvusi par reāliem upuriem Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko īstenotajā hibrīdkarā pret Latviju.

Latvijas armija savā YouTube kontā publicējusi video, kurā irākiešu ģimene stāsta, ka viņi Baltkrievijā ieradušies kā tūristi. 

"Jau otrajā dienā mums teica, lai gatavojamies doties uz jaunu apskates vietu (..), mūs aizveda līdz robežai un lika iet caur mežu," stāsta tēvs. Mežā viņi sastapuši Latvijas robežsargus, kas likuši griezties atpakaļ, savukārt Baltkrievijas robežsargi likuši doties Latvijas virzienā. Kad viņa sievai palicis slikti, Baltkrievijas robežsargi nogādājuši viņu slimnīcā, bet pēcāk atkal aizveduši uz robežu. Tāpat ģimenei atņemtas pases.

"Es viņiem [Baltkrievijas robežsargiem] vairākkārt teicu, ka mums ir dokumenti un ka vēlamies doties atpakaļ uz lidostu. (..) Man ir darbs Irākā, es vēlos tur atgriezties," stāsta irākietis.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, iepriekš nolēma izsludināt ārkārtējā situāciju no 11.augusta līdz 10.novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novadā, kā arī Daugavpils pilsētā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu