Tiesai nodota krimināllieta par 15 gadus vecas meitenes izvarošanu; apsūdzētais vainu atzīst

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ganapathy Kumar/Unsplash

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore Daugavpils tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēts kāds 20 gadus vecs jaunietis par meitenes, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu, izvarošanu.

Saskaņā ar apsūdzību vīrietis kopā ar cietušo un vēl divām paziņām lietoja alkoholiskos dzērienus, līdz naktī, atrodoties vienā gultā ar cietušo meiteni, nolēma apmierināt savu dzimumtieksmi. Apsūdzētais, apzinoties, ka meitene ir 15 gadus veca, un izmantojot cietušās bezpalīdzības stāvokli viņas stiprā alkohola reibuma dēļ, veica dzimumaktu ar viņu.

Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurore apsūdzēto jaunieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 159.panta trešās daļas.

Par izdarīto vīrietim draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz pieciem gadiem.

Apsūdzētais savu vainu atzīst pilnībā un izdarīto nožēlo.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu