Navaļnijs sniedz pirmo interviju no cietuma (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: Reuters/ScanPix

Maskavas Kremļa kritiķis Aleksejs Navaļnijs, ieslodzīts soda nometnē, pirmo reizi no cietuma sniedzis interviju. Uz “New York Times” jautājumiem viņš atbildējis rakstiski, izklāstot savas domas 54 lappusēs. Pokrovas koloniju, kas atrodas 100 kilometrus uz austrumiem no Maskavas, viņš salīdzina ķīniešu darba nometnēm, kurās pret ieslodzītajiem tiek izvērsts “psiholoģiskais terors”.

Navaļnijs ir spiests astoņas stundas dienā skatīties Kremlim lojālo Krievijas valsts televīziju. Lasīt vai rakstīt šajā laikā ir aizliegts, norāda Navaļnijs. Cietumā pastāv pastāvīga kontrole un spiegošanas kultūra.

Intervijā opozīcijas līderis atkārtoti aicina noteikt bargas sankcijas pret Krievijas oligarhiem, kuri atbalsta Putinu. ES un ASV soda pasākumiem nevajadzētu ietekmēt vienkāršos Krievijas iedzīvotājus.

Putins, pēc viņa domām, ir garīgi slims, faktiski prātu izkūkojis cars. Pēc ārējām pazīmēm nav iespējams paredzēt, vai draudi Navaļnija dzīvībai ir samazinājušies vai pieauguši. Savas izredzes izdzīvot viņš vērtē kā 50 pret 50.

Krievijas opozīcijas līderis uzsver, ka aicina piedalīties vēlēšanās, neraugoties uz to, ka tās arvien vairāk pārvēršas par farsu. Taču "viedā balsošana" darbojas pat šādos apstākļos, lielajās pilsētās noteikti. Apmēram 30% valsts pilsoņu, izglītotu pilsētnieku, pašlaik nav politiskas pārstāvniecības. “Man nav šaubu par mūsu reģionālajiem tīkliem un līderiem - tie noteiks Krievijas politiku nākotnē. Tikmēr mēs meklējam evolūcijas veidus un jaunas darba formas,” intervijā norāda Navaļnijs.

Viņš arī saka, ka ir pārliecināts, ka Krievijas nākotne ir bez prezidenta Putina. Agrāk vai vēlāk Krievija dosies pa demokrātisku, eiropeisku ceļu.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu