Kabulas lidostā ir augsts terorisma draudu līmenis, brīdina ASV un Lielbritānija (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: US AIR FORCE/AFP/Scanpix

ASV un Lielbritānija trešdienas vakarā brīdināja, ka Kabulas lidostā un tās apkārtnē ir augsts teroristu uzbrukuma draudu līmenis.

Tiem, kuri atrodas pie trim ieejām lidostas teritorijā, nekavējoties jādodas prom, jo ir draudi drošībai, norādīja ASV Valsts departaments.

Lielbritānijas valdība paziņoja, ka "teroristu uzbrukuma draudu līmenis ir ļoti augsts".

"Nedodieties uz Kabulas Hamida Karzaja starptautisko lidostu. Ja esat lidostas apkārtnē, dodieties uz drošu vietu un gaidiet turpmākus norādījumus," pavēstīja Lielbritānijas valdība.

Daudzi tūkstoši cilvēku dodas uz Kabulas lidostu, lai tiktu evakuēti no Afganistānas kur varu pārņēmis islāmistu grupējums "Taliban".

ASV prezidents Džo Baidens otrdien teica, ka ir "akūts un pieaugošs risks, ka var uzbrukt teroristu grupējums, kas pazīstams kā ISIS-K". Ar šo saīsinājumu angļu valodā tiek apzīmēts teroristu grupējuma "Islāma valsts" atzars "Islāma valsts Horasānā", kas darbojas Afganistānā.

"Katra diena, kad mēs tur esam, ir vēl viena diena, kad mēs zinām, ka ISIS-K mēģina uzbrukt [Kabulas] lidostai, kā arī gan ASV, gan sabiedroto spēkiem un nevainīgiem civiliedzīvotājiem," sacīja Baidens.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu