Noskaties muzikālu video no jaunās Daces Pūces filmas "Bedre"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Valters Pūce
Valters Pūce Foto: Ekrānuzņēmums

Gaidot režisores Daces Pūces pilnmetrāžas spēlfilmas "Bedre" pirmizrādi, tapis īpašs filmas mūzikas videoklips, kurā redzami ekskluzīvi kadri no filmas. Mūzikas autors ir pašmāju grupas “Dagamba” līderis Valters Pūce, kuram šī ir debija pilnmetrāžas kino.

Mūzikas ierakstā piedalījušies starptautisku atzinību ieguvušie “Sinfonietta Rīga” mūziķi ar diriģentu Normundu Šnē un Rīgas Doma zēnu koris Mārtiņa Klišāna vadībā.

Radošā komanda apvienojusi jomas profesionāļus: filmas “Bedre” komponists ir Valters Pūce, mūzikas producenta lomā — Normunds Šnē, bet skaņu režisors — Varis Kurmiņš. Mākslinieki atzīst, ka veidot mūziku šai filmai bijis ļoti aizraujoši. Mūzika un skaņu celiņš ir ārkārtīgi nozīmīga katras filmas daļa, tādēļ tas bija atbildīgs darbs, stāsta Valters Pūce.

"Tā ir mana debija filmu mūzikas radīšanā. Sacerēt šo mūziku bija kā atklāt jaunu pasauli, kur muzikālās izvēles nosaka stāsts un attēls.

Mans uzdevums bija paspilgtināt un iekrāsot notiekošo, lai mūzika papildinātu filmu un kalpotu tās kopējai sajūtai.

Man ir liels prieks, ka mūzikas ierakstā piedalījās Normunds Šnē un Mārtiņš Klišāns ar saviem kolektīviem, padarot mūzikas kopējo skanējumu īpaši bagātīgu," pauž komponists.

"Filma atklāj mūsu sabiedrības šķērsgriezumu, skarot vairākas mūsdienās aktuālas tēmas — bērni, kas aug bez vecākiem un saskaras ar emocionālu vardarbību, savstarpēja iecietība, atvērtība pret citādo — un apliecinot mākslas mierinošo spēku. Tādēļ arī šķiet, ka filmai ļoti piestāv akadēmiskā mūzika mūsdienīgā skanējumā. Mūzika man ir ļoti svarīga. Mūzika ir emocijas. Bet tajā pašā laikā es apzinos, ka nedrīkstu to ekspluatēt un izmantot pašmērķīgi. Tā ir gaume un balanss. Man liels prieks un arī patīkams pārsteigums par Valtera darbu, sevišķi zinot, kādos apstākļos un cik īsā laikā viņš ar to tika galā. Es jau viņam teicu — tu nepārcenties, lai beigās nesaka, ka mūzika labāka par filmu! Ceru, ka skatītājiem mūzika patiks tikpat ļoti kā man," veiksmīgo attēla un skaņas mijiedarbību uzsver režisore Dace Pūce.

Noskaties video!

"Aizraujošs stāsts ar lieliskiem aktieriem, sirdi plosoša, bet ne brīdi salkana, ar neaizmirstamiem, poētiskiem kadriem," tā Vācijas un Krievijas kinofestivālos galveno balvu ieguvušo filmu pērn rudenī raksturoja Lībekas filmu festivāla žūrija.

Lomas atveido izcili aktieri - Dace Everss, Indra Burkovska, Inese Kučinska, Aigars Vilims un Egons Dombrovskis, viena no lomām uzticēta godalgotajai Polijas aktrisei Agatai Buzekai. Savukārt desmitgadīgā Markusa lomā iejuties jaunais aktieris Damirs Onackis. Filmas radošajā komandā ir arī operators Gatis Grīnbergs, māksliniece Laura Dišlere, kostīmu māksliniece Liene Bite, grima māksliniece Anete Šidlovska, gaismu meistars Toms Ločmelis, scenārija autori Monta Gāgane un Pēteris Rozītis, režisora pirmais asistents Katrīna Tomašicka, producente Elīna Jozauska, izpildproducente Gunda Bergmane, montāžas režisors Jussi Rautaniemi.

TVNET saruna ar režisori Daci Pūci.

Daces Pūces debijas spēlfilma piedalījusies un guvusi atzinību vairākos prestižos starptautiskos festivālos.

Foto: Kadri no Daces Pūces filmas "Bedre".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu