Pedagogu iztrūkums Latvijas skolās šogad līdzīgs citiem gadiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tāfele. Ilustratīvs attēls
Tāfele. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pedagogu iztrūkums Latvijas skolās šogad ir līdzīgs citiem gadiem, lai arī ir izskanējuši minējumi, ka mudināšana vakcinēties pret Covid-19 daļu pret vakcīnām skeptisko pedagogu varētu pamudināt pamest darbu skolās, šorīt LTV "Rīta panorāmā" vērtēja Latvijas Izglītības vadītāju asociācijas (LIVA) valdes priekšsēdētājs Rūdolfs Kalvāns.

Runājot par pedagogu trūkumu, Kalvāns izteicās, ka "izteiktu anomāliju" šogad nav - esot gan atsevišķi novadi vai izglītības iestāžu tipi, kur nevakcinēto skaits ir lielāks, attiecīgi ir lielāks risks zaudēt šos kolēģus, kas gan vēl nav noticis.

Savukārt vakanču portālos vērojamās tendences esot līdzīgas citiem gadiem, piemēram, skolām trūkst STEM priekšmetu pasniedzēju, kā arī ļoti trūkst latviešu valodas pedagogu mazākumtautību skolās.

Kalvāns vērtēja, ka kopumā ar katru dienu skolu direktoriem kļūst arvien skaidrāks, kā organizēt klātienes mācības nākamajā mācību gadā, jo ar katru dienu tiek atrisināta kāda problēma, piemēram, par bērnu ar invaliditāti testēšanu, par testēšanas materiālu piegādi u.c.

Skolu direktoriem joprojām nākoties piestrādāt pie kolēģu motivēšanas vakcinēties, bet paša vadītajā Siguldas Valsts ģimnāzijā vakcinējušies esot teju visi skolas darbinieki. Taujāts, vai kāds no skolniekiem ir atteicies testēties un pametis mācības, Kalvāns stāstīja, ka viņa vadītajā skolā zina tikai par vienu šādu skolnieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu