UFC zvaigzne Nurmagomedovs nievājoši izteicies par ringa meitenēm (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/AFP/Scanpix

"Ultimate Fighting Championship" (UFC) zvaigzne Habibs Nurmagomedovs no Krievijas preses konferencē Maskavā nievājoši izteicies par ringa meitenēm jeb sievietēm, kas boksā un arī jauktās cīņas mākslas (MMA) pasākumos rāda, kurš raunds ir gaidāms.

Nurmagomedovs nesen nopirka Krievijas MMA kompāniju "Gorilla Fighting Championship", kuru viņš pārdēvējis par "Eagle Fighting Championship". Šīs kompānijas rīkotajos cīņu šovos nebūs ringa meiteņu.

Bijušais UFC vieglās svara kategorijas (līdz 70,3 kilogramiem) pasaules čempions norādījis, ka tāds ir viņa personīgais viedoklis un tas nemainīsies, pat ja daudzi tam nepiekrīt.

"Es nevēlos nevienu aizvainot, taču ringa meitenes ir bezjēdzīgākie cilvēki jauktajā cīņas mākslā. Kā ir viņu funkcija? To, ka notiek otrais raunds, var parādīt uz ekrāna," sacīja Nurmagomedovs.

Patlaban 32 gadus vecais Nurmagomedovs licis punktu cīkstoņa karjerai. Savu pēdējo cīņu viņš aizvadīja pērn oktobrī, karjeru pabeidzot nepārspēts ar perfektu bilanci - 29 uzvaras tikpat dueļos.

Kā zināms, Nurmagomedovs ir musulmanis, tāpēc viņam ir citādāki uzskati par kultūras normām, kas pieņemtas rietumos. Pērn nomira viņa tēvs, kurš bija arī viņa treneris.

"Katram cilvēkam ir savas preferences - kultūra un vērtības. Kad ar tēvu apmeklējām cīņu, garām gāja viņas (ringa meitenes) un rādīja, ka ir otrais raunds. Taču neviens neskatījās uz raunda numuru. Mēs ar tēvu jutāmies neērti. Es neesmu pret to, jūs varat turpināt to darīt, taču nelieciet man to pieņemt."

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu