Pārdaugavā noķerts iereibis šoferītis, kurš vēl ilgi nevarēs iegūt tiesības (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Kādā darbdienas naktī Rīgas pašvaldības policistu uzmanību piesaistīja Audi markas automobilis, pie kura stūres, pēc likumsargu domām, sēdēja pārāk jauns vadītājs. Arī braukšanas maniere raisīja aizdomas, tādēļ viņi nolēma automašīnu pavērot un mirkli vēlāk apturēja. 

Izrādījās, ka policistu intuīcija bija nekļūdīga. Atšķirībā no citiem auto vai motobraucējiem, kuri šādā brīdī metas bēgt, Audi vadītājs apstājās, tiklīdz viņa mašīnas aizmugurē iedegās zilās bākugunis. 

Policijas darbinieki piegāja pie apturētās automašīnas un sāka sarunu ar tās vadītāju. Viņš bez liekas tirdīšanas vaļsirdīgi atzinās, ka brauc bez tiesībām un ir alkohola reibumā. 

Uz notikuma vietu izsauktajiem ceļu policistiem nekas neatlika, kā ar alkometru konstatēt alkohola klātbūtni izelpā un gandrīz pusotras promiles reibumu, kā arī skarbi pajokot: ja nav tiesību, tad jau nav, ko atņemt. Nav zināms, vai astoņpadsmit gadus vecais dzērājšoferis sarkasmu saprata, jo atbilstoši likumam viņam tāpat nāksies maksāt brangu soda naudu un pret viņu ir ierosināta krimināllieta.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu