"Atmiņa" – Kannu kinofestivāla žūrijas balva "Baltijas pērles" programmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Atmiņa" - Tildas Svintones varone Džesika
"Atmiņa" - Tildas Svintones varone Džesika Foto: publicitātes

Festivāla "Baltijas pērle" programmā iekļauta Taizemes režisora Apičatponga Vīrasetakula filma "Atmiņa", Kannu kinofestivāla žūrijas balvas laureāte.

“Ilgi gaidītais šedevrs”, “unikāls kinoeksperiments”, “kluss sprādziens” – ar šādiem sajūsmas pilniem epitetiem kinokritiķi apvelta režisora jauno darbu, kuram viņš kopā ar galvenās lomas atveidotāju Tildu Svintoni gatavojās 17 gadus.

Tildas Svintones varone (Džesika) ģimenes apstākļu dēļ dodas eksotiskā ceļojumā no aukstās Skotijas uz Amazones džungļiem Kolumbijā. Kādu nakti Džesika pamostas no dīvaina skaņu trieciena – dobja, spēcīga un biedējoša. Pēc tā viņas dzīve kļūst par satraucošām un neizskaidrojamām zīmēm piesētu ceļu, aizraujošu piedzīvojumu, kas intriģē ar savu mīklainumu.

"Es sapratu, ka šī būs filma pastaiga, filma ceļojums. Ka tajā būs atvērtība visam, pirmkārt jau pašai atmiņai. Atzīstot, ka runa nav par manu vai kāda cita, bet mūsu kopējo – cilvēces un pasaules atmiņu. Par atmiņu kā savpatnu vibrāciju, kurai vari būt piederīgs," uzsver Vīrasetakuls.

“Atmiņa” ir noslēpumains reālistiski mistisks šedevrs, viens no sirreālākajām un dīvainākajām beidzamo gadu ekrāna darbiem. Izaicinoši skaists un emocionāli eksaltēts kino, kas pārsteidz gan ar vizuāli satriecošu formu, gan drosmīgu režijas risinājumu.

Jutekliska, dvēseliska, apcerīga un meditatīva filma, kas piesātināta ar atsaucēm uz dzenbudisma filozofiju un visu, par ko snobi sinefili mīl festivālu kino.

Filmas reklāmas rullītis:

“Kino ir daudzveidīgs, bet nopietni jāraizējas par brāļu Limjēru izgudrotā fiziskā kino likteni. Lai jau “Netflix” izrāda dažnedažādas filmas, bet “Atmiņa” ir uzņemta lielajam ekrānam. Es bieži atkārtoju, ka mana filma uz datora ekrāna jau vairs nav mana filma. Un bieži šķiet, ka steidzami kaut kas jādara, lai šis fiziskais kino neizzustu.”

Filma tiks demonstrēta tikai vienu reizi – 25. septembrī kinoteātrī “Splendid Palace”.

Festivāla “Baltijas pērle” filmas tiks demonstrētas kinoteātrī “Splendid Palace” no 22. līdz 29. septembrim.

Biļetes var iegādāties “Biļešu servisa” kasēs jau pašlaik un festivāla kasēs kinoteātrī “Splendid Palace” no 1. septembra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu