Lielā dzērājšoferu skaita dēļ Latgalē regulāri rīkos policijas reidus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ceļu policijas auto. Ilustratīvs attēls.
Ceļu policijas auto. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Palielinoties dzērājšoferu skaitam, policija Latgalē katru nedēļu rīkos zibakciju, organizējot masveida reidus, informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Olga Vasiļjeva.

Viņa skaidroja, ka pēdējā laikā ir palielinājies gadījumu skaits, kad vadītāji sēžas pie transportlīdzekļu stūres alkohola reibuma stāvoklī. Turpmāk VP Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas Satiksmes uzraudzības rotas amatpersonas rīkos zibakciju, kuras laikā

katru nedēļu būs masveida reidi un tiks veiktas īpaši pastiprinātas pārbaudes, vai transportlīdzekļu vadītāji pie stūres nav sēdušies alkohola vai citu apreibinošu vielu ietekmē.

Tāpat kā līdz šim, policisti sola sekot, vai transportlīdzekļu vadītāji nepārsniedz atļauto braukšanas ātrumu un ievēro pārējos ceļu satiksmes noteikumus. Papildus likumsargi pievērsīs uzmanību arī mazāk aizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku veiktajiem pārkāpumiem, vienlaikus skaidrojot riskus, kas rodas, ja kājāmgājēji, velosipēdisti, motociklu un arī skrejriteņu vadītāji neievēro ceļu satiksmes noteikumus un rada apdraudējumu ceļu satiksmes drošībai.

VP aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un, ja ticis lietots alkohols, nesēsties pie stūres. Likumsargi atgādina, ka ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu