Svētdien norisināsies jau 48. Vaidavas kauss

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas čempionāts motokrosā. 1.posms Alojā
Latvijas čempionāts motokrosā. 1.posms Alojā Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

29. augustā Apē, Arvīda Levana vārdā nosauktajā Apes mototrasē, notiks Latvijas čempionāta otrais posms, 48. Vaidavas kauss motokrosā un Zelta mopēda balvas izcīņa.

Apes mototrasi zina ikviens motokrosa braucējs un līdzjutējs. Tā ir interesanta ar savu reljefu un konfigurāciju. Šajā trasē moto sacensības notiek teju 50 gadus. Tradicionāli, arī šogad norisināsies 48. Vaidavas kauss. Tā ir apeniešu tradīcija, kas tiek joprojām kopta un lolota, ietverot trases attīstīšanu, sportistu sacensību garu, azartu, uzvaras un zaudējumus.

Sacensības organizē biedrība “Motoklubs Ape”. Mairis Levans, kurš ir viens no lielās organizatoru komandas, pastāstīja, ka Vaidavas kauss norisinās katru gadu, neizlaižot nevienu sezonu.

Fotogalerija: Latvijas motokrosa čempionāta 1.posms

“Tuvojoties Vaidavas kausa 50 gadu jubilejai, kuru svinēsim pēc diviem gadiem, tradicionāli notiks arī vēsturiskā Zelta mopēda balvas izcīņa. Kā arī Latvijas čempionāta otrais posms, kurā spēcīgākie sportisti cīnīsies par Latvijas čempiona titulu. Šonedēļ ceru uz lielisku cīņu trasē visās vadošajās klasēs. Šī ir gada lielākā kauja starp igauņu un latviešu motokrosistiem. Tā tas ir bijis un būs arī šogad,” saka Mairis Levans. “Pagājušajā gadā trasē veicām lielas izmaiņas, tika mainīta finiša zona. Sančo vadībā šogad trase būs vairāk pieslīpēta. Sekojiet līdzi informācijai un uz tikšanos Vaidavas kausā, Apē,” - tā Mairis Levans.

Latvijas čempionāta pirmajā posmā klubu komandu vērtējumā pārliecinošu uzvaru izcīnīja “Rodeo” MX, aiz sevis atstājot “Salacas kausa” komandu un trešajā vietā MX “Moduls”. Raudzīsim, kā šīm komandām veiksies Apes mototrasē. Vai tās spēs saglabāt savu pozīciju, vai tomēr klubu komandu TOP3 mainīsies?

Latvijas čempionāta klases: MX85; MX85B; MX125; MX2 Juniori; MX2; MX1; MX Amatieri Open-250; MX Amatieri Open-450; Q Open; B/V Open.

"Vaidavas kausa" klases: MX40+, MX50+, Zelta mopēds.

Būs atsevišķs skatītāju sektors, skatītāji nedrīkstēs atrasties dalībnieku laukumā.

Pasākumu varēs apmeklēt personas, kuras ir vakcinētas pret Covid-19 vai personas, kuras ir pārslimojušas Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā, vai uzrādot negatīvu Covid-19 testu.

Ierodoties sacensību norises vietā, apmeklētājiem būs jāuzrāda sadarbspējīgs testēšanas sertifikāts, sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, kas tiks pārbaudīts pirms biļešu iegādes.

Ieeja biļete būs derīga kopā ar Covid-19 sertifikātu un personas apliecinošu dokumentu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu