Covid-19: Jaunzēlande trešo reizi pagarina karantīnu

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Karantīna Jaunzēlandē. 27.augusts, 2021
Karantīna Jaunzēlandē. 27.augusts, 2021 Foto: Michael Craig / AP

Jaunzēlande Covid-19 dēļ noteikto karantīnu pagarinās vēl uz četrām dienām, taču lielā daļā valsts karantīnas ierobežojumi no trešdienas tiks mīkstināti, preses konferencē piektdien paziņojusi premjerministre Džasinda Ārderna.

Piektdien paziņots par 70 jauniem inficēšanās gadījumiem, un tādējādi kopumā Oklendā atklātajā infekcijas perēklī pašmāju izcelsmes inficēšanās konstatēta 347 cilvēkiem.

Pēc pirmā inficēšanās gadījuma konstatēšanas 17.augustā dažu stundu laikā tika izsludināta stingra karantīna un slēgtas visas skolas, kā arī visi uzņēmumi, kuru darbība nav vitāli nepieciešama.

Ņemot vērā to, ka gandrīz visi inficēšanās gadījumi reģistrēti Oklendā, citos reģionos karantīnas ierobežojumi tiks mīkstināti.

No trešdienas tie, kas dzīvo uz dienvidiem no Oklendas, mājas joprojām drīkstēs atstāt vienīgi svarīgu iemeslu dēļ, piemēram, lai dotos uz darbu vai arī iegādātos pirmās nepieciešamības preces.

Tomēr skolas visnepieciešamākajam personālam būs atvērtas. Lai gan plašākai publikai uzņēmumi joprojām būs slēgti, tie varēs piedāvāt bezkontakta pakalpojumus.

Tikmēr Ārderna brīdinājusi, ka tiem, kas dzīvo Oklendā un uz ziemeļiem no tās, var nākties rēķināties vēl ar divām nedēļām stingras karantīnas.

Šī Jaunzēlandē ir pirmā valsts mēroga karantīna kopš 2020.gada marta, kad stingrie karantīnas ierobežojumi bija spēkā sešas nedēļas.

Jaunzēlandes stingrā politika līdz šim tai ļāvusi izvairīties no plašas pilsoņu saslimšanas.

Kopš pandēmijas sākuma Jaunzēlandē, kuras iedzīvotāju kopskaits pārsniedz piecus miljonus, kopumā konstatēti tikai aptuveni 2900 inficēšanās gadījumi un reģistrēti 26 Covid-19 izraisīti nāves gadījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu