Hitlers pret Staļinu: slepenās attiecības

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Hitlers un Staļins – divi vīri ar neparastu likteni. 20. gadsimta šausminošākie diktatori. Kanāls Viasat History piedāvā jaunu dokumentālo stāstu divās daļās “Hitlers pret Staļinu”, kura pirmizrāde gaidāma sestdien. Tajā ieskatīsimies jaunākajos atklājumos par abu bēdīgi slaveno personu attiecībām 20. gadsimtā, tostarp par Vācijas un Padomju Savienības paktu un Hitlera un Staļina nesamierināmajām attiecībām.

Foto: Publicitātes foto

Lai arī šķiet, ka abi vīrieši bijuši radikāli pretēji, kopīgais viņos ir daudz vairāk, nekā mums varētu šķist. Lai arī viņi nekad tā arī nesatikās, viņu sarežģītā daba un sadarbība mūsdienu vēsturē ir palikusi kā melnais caurums. Ko viņi viens par otru domāja? Kā viņi viens otru ietekmēja? Un vēl.. Desmitgadēm ilgi tas bija labi glabāts noslēpums. Šis raidījums gaismā cels jaunākos atklājumus par bēdīgi slavenākajām attiecībām 20. gadsimtā.

Foto: Publicitātes foto

Esam ilgstoši ignorējuši Hitlera un Staļina “intīmās” attiecības, šo sajaukumu ar neuzticēšanos un savstarpēju aizraušanos, kas abus padarīja par nepielūdzamiem ienaidniekiem, vienlaikus abos rodot sapratni par sadarbību diplomātiskā farsa laikā. Ar Vācijas un Padomju Savienības pakta izstrādāšanu Hitlers un Staļins nolika malā jebkādu politisko loģiku, ilgstoši liekot rietumu demokrātijām uzskatīt, ka šāda tuvināšanās nav iespējama, līdz beidzot bija nepieciešams samierināties ar nesamierināmo. Šim nolūkam abiem ar uzticamu aģentu starpniecību nācās sūtīt otram īpašus signālus, nostumt malā tos, kas pretojās šādai sadarbībai un satraukties, vai gadījumā otra puse neblefoja. Tas viss vēl stipri pirms faktu konstatēšanas, pirms bija skaidrs, ka, spītējot cilvēcīgajām, politiskajām, ideoloģiskajām atšķirībām, abiem no sadarbības bija vairāk labuma nekā ļaunuma.

Foto: Publicitātes foto

Šis raidījums ar iepriekš nepubliskotu un mūsdienās izkrāsotu kadru starpniecību atklāj abu briesmoņu privātās attiecības, abu savstarpējo aizrautību, tuvināšanās brīžus un uzticības zīmes, ko viens otram izpauda līdz ar abu valstu kopīgā pakta parakstīšanu – pirms galējās cīņas turpināšanas 1941. gada jūnijā. Tikai kanālā Viasat History, sestdien, pulksten 22.00!

Foto: Publicitātes foto

Seko mums arī Facebook

Publicitātes foto

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu