Maizes ceptuves "Lāči" apgrozījums pērn sarucis par 8,1%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Maizes cepšanas process ceptuvē "Lāči".
Maizes cepšanas process ceptuvē "Lāči". Foto: Evija Trifanova/LETA

Maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs SIA "Lāči" pagājušajā gadā strādāja ar 7,947 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8,1% mazāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 21,3% un bija 290 885 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka peļņas pieaugums saistīts ar darba ražīguma kāpumu, ko deva iepriekšējo gadu ieguldījumi pamatlīdzekļos, izmaiņas vadības procesos, kā arī jaunu produktu ieviešana.

Vienlaikus apgrozījuma kritums saistīts ar Covid-19 izplatībai noteikto ierobežojumu ietekmi uz visām produktu grupām, bet jo īpaši uz konditoreju un ēdināšanas sadaļām.

Kompānija, pēc vadības ziņojumā minētā, 2021.gadā plāno turpināt attīstīties, kā arī piedalīties Eiropas Savienības (ES) atbalsta projektors, atjaunot ēkas un infrastruktūru, iegādāties jaunus pamatlīdzekļus, strādāt pie jaunu klientu piesaistes un jaunu eksporta tirgu apgūšanas.

Tāpat "Lāči" vadība paredz turpināt pilnveidot biznesu, rūpīgi pārskatīt cenu politiku, pilnveidot produktu pašizmaksas kalkulācijas, attiekties no nerentablu produktu ražošanas, kā arī izslēgt no piedāvāto preču klāsta neejošās vai peļņu nenesošās preces.

Vienlaikus kompānijas vadība prognozē, ka 2021.gadā kompānijas apgrozījums varētu nedaudz samazināties, kamēr peļņa varētu sarukt būtiski. Šādas aplēses "Lāči" vadība pamato ar šā gada pirmā pusgada darbības operatīvajiem finanšu rezultātiem.

2019.gadā "Lāči" strādāja ar 8,646 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 46% - līdz 239 816 eiro.

Kompānija "Lāči" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 961 860 eiro. "Lāči" vienīgais īpašnieks ir Normunds Skauģis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu