RNP par 25% samazina maksu par bēniņu un pagrabu tīrīšanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Daudzdzīvokļu mājas Zolitūdē.
Daudzdzīvokļu mājas Zolitūdē. Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) pieņēmis lēmumu par 25% samazināt bēniņu un pagrabu tīrīšanas pakalpojumus klientiem, informēja uzņēmumā.

Turklāt turpmāk RNP teritoriālo iecirkņos Austrumi, Daugava, Centrs, Jugla, Ziemeļi un Pārdaugava bēniņu un pagrabu tīrīšanas pakalpojumu sniegs uzņēmums "Eco Baltia vide".

Lēmumu par iepirkumu dalījumu zonās RNP pieņēma, lai palielinātu konkurenci un iegūtu lielāku pakalpojuma sniedzēju piedāvājumu apjomu, no mazākiem pakalpojumu sniedzējiem, kas spēj saviem spēkiem nodrošināt izdevīgu un kvalitatīvu pakalpojumu RNP klientiem.

Jaunā, elastīgā iepirkumu metodika jau nodrošinājusi būtiski zemāku cenu arī zāles pļaušanas pakalpojumam, kas RNP klientiem izmaksā vidēji divas reizes reizes mazāk iepriekš.

Kā ziņots, RNP analizējot māju finanšu rādītājus, pārskata arī pārvaldīšanas maksu, balstoties uz administratīvo un citu ar daudzdzīvokļu māju pārvaldīšanu saistīto izmaksu samazinājumu uzņēmumā.

Kopējais pārvaldīšanas maksas samazinājums attiecināms jau uz 850 mājām, kas gada griezumā ir ap 1,6 miljonu eiro ietaupījums klientiem.

Jau ziņots, ka RNP pērn strādāja ar 4,6 miljoni eiro zaudējumiem. Arī uzņēmuma apgrozījums samazinājās par 13% un bija 55,6 miljoni eiro.

Kā RNP apgrozījuma samazinājums par 8,4 miljoniem eiro esot saistīts ar ieņēmumu no plānoto dzīvojamo māju remonta darbu veikšanas samazinājuma.

Savukārt zaudējumu apjoma pieaugumu ietekmēja uzkrājumu metodikas pārskatīšana šaubīgajiem debitoriem, pamatā palielinot uzkrājumus ilgstoši kavēto parādu kategorijās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu