Katrs ceturtais jaunais inficēšanās gadījums ceturtdien atklāts Rīgā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Rīgas panorāma.
Rīgas panorāma. Foto: Edijs Pālens/LETA

Aptuveni katrs ceturtais ceturtdien reģistrētais jaunais Covid-19 gadījums atklāts Rīgā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Kopumā vakar Rīgā konstatēti 49 jauni saslimušie, bet 14 dienu kumulatīvais saslimušo skaits galvaspilsētā pašlaik ir 700 cilvēki.

Smiltenes novadā aizvadītajā dienā atklāti 11 jauni gadījumi, Kuldīgas novadā - deviņi, arī Siguldas novadā deviņi jauni gadījumi, savukārt Gulbenes, Līvānu un Ropažu novados - katrā pa astoņiem jauniem gadījumiem.

Lielākais pēdējās divās nedēļās saslimušo kopskaits ir Rīgā - 700, Ropažu novadā - 96, Madonas novadā - 84, Daugavpilī - 64, Jūrmalā - 59, Jēkabpils novadā - 55, bet Jelgavā - 50 iedzīvotāji. Latvijā vairs nav pašvaldību, kurās pēdējo divu nedēļu laikā nebūtu konstatēts neviens inficētais.

Aģentūras LETA aprēķini, kas balstās uz Centrālās statistikas pārvaldes datiem par iedzīvotāju skaitu novados 2021.gada sākumā un SPKC datiem par pēdējās 14 dienās saslimušajiem Latvijas pašvaldībās, liecina, ka 14 dienu kumulatīvā saslimstība uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā patlaban ir 101,7 gadījumi.

16 pašvaldībās šis rādītājs ir augstāks, tostarp sešās tiek pārsniegts par 50%. Visaugstākais saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotājiem ir Līvānu, Ropažu, Madonas, Smiltenes, Gulbenes, Olaines, Ādažu, Jēkabpils, Saulkrastu un Aizkraukles novadā.

14 dienu saslimstības līmenis uz 100 000 iedzīvotāju ir teorētisks rādītājs, kurš ļauj salīdzināt saslimstības līmeni teritorijās ar atšķirīgu iedzīvotāju skaitu, un tas nenorāda konkrētu saslimušo skaitu.

Vakar bija ceturtā diena, kad pirms jaunā mācību gada sākuma notiek masveida skolēnu testēšana. Vecumā līdz deviņiem gadiem atklāti 16, bet vecumā no desmit līdz 19 gadiem - 32 jauni inficētie. Līdz ar to abās šajās vecuma grupās reģistrēti 26,5% no visiem jaunajiem saslimušajiem.

Kopumā pirmajās trīs skolēnu masveida testēšanas dienās pirms jaunā mācību gada vecumā līdz deviņiem gadiem konstatēti 59 jauni inficētie, bet vecumā no desmit līdz 19 gadiem - 135 jauni inficētie.

Citās vecuma grupās no aizvadītajā diennaktī reģistrētajiem jaunajiem saslimušajiem 38 ir vecumā no 40 līdz 49 gadiem, bet citās vecuma grupās ir mazāk saslimušo.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu