Verstapens uzvar Spā trases otrajā treniņbraucienā un piedzīvo avāriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens pēc avārijas Spā trasē
Makss Verstapens pēc avārijas Spā trasē Foto: SIPA/Scanpix

"Red Bull" komandas braucējs nīderlandietis Makss Verstapens piektdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Beļģijas "Grand Prix" otrajos treniņbraucienos.

Verstapens Spā trasē, kur viņš vēl nav uzvarējis, paspēja apli nobraukt minūtē un 44,472 sekundēs, bet pašās sacensību beigās piedzīvoja avāriju.

Otrais ar 0,041 sekundes atpalicību bija "Mercedes" pilots soms Valteri Botass, trešais 0,072 sekundes aiz uzvarētāja - pašreizējais kopvērtējuma līderis un Botasa komandas biedrs brits Lūiss Hamiltons.

Verstapens sacensību beigās spēcīgi ietriecās barjerā, kas trīs minūtes pirms laika beidza otro treniņbraucienu sesiju. Tieši pirms Verstapena tāds pats liktenis bija piemeklējis "Ferrari" piloti Šarlu Leklēru.

"Esmu pazaudējis mašīnas aizmuguri," atvainojoties sacīja Verstapens, kamēr "Red Bull" komandas mehāniķus gaida lieli remontdarbi pirms sestdienas treniņa un kvalifikācijas braucieniem un svētdienas sacensībām.

Ceturto vietu ieņēma "Alpine" pilots spānis Fernando Alonso, piekto - francūzis Pjērs Gaslī no "AlphaTauri", bet sesto - kanādietis Lenss Strols no "Aston Martin".

Iepriekšējā posma uzvarētājs "Alpine" komandas braucējs francūzis Estebans Okons bija septītais, pasaules eksčempions vācietis Sebastians Fetels ("Aston Martin") - astotais, Leklēram finišējot vien ar 18. labāko rezultātu, kamēr pēdējais bija vācietis Miks Šūmahers no "Haas".

Iepriekš pirmajā treniņbraucienu sesijā uzvarēja Botass, otrais bija Verstapens, trešais - Gaslī.

Sacensību turpinājumā trasē Ardēnu kalnu rajonā tiek prognozēti sarežģīti un brīžiem slapji laika apstākļi. Jau piektdien rīta treniņi sākās ne visai sausā trasē.

Botass un Strols sacensībās svētdien saņems piecu starta vietu sodu par pirmā apļa avāriju pēdējās sacensībās pirms četrām nedēļām Ungārijā.

Pēc 11 posmiem kopvērtējuma līderis ar 192 punktiem ir Hamiltons, bet Verstapens viņam zaudē tikai sešus punktus. 113 punkti ir britam Lendo Norisam no "McLaren", 108 - Botasam un 104 - Verstapena komandas biedram meksikānim Serhio Peresam.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandas biedrs Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu