Francija un Itālija pabeigušas evakuācijas lidojumus no Kabulas (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: AP/Scanpix

Francija un Itālija pabeigušas evakuācijas lidojumus no Kabulas, noslēdzot misijas Afganistānā dažas dienas pirms ārvalstu spēku izvešanas gala termiņa 31.augusta.

Francijas misija savu pilsoņu un afgāņu evakuācijai sākās 15.augustā un beidzās piektdienas vakarā, tviterī pavēstīja Francijas aizsardzības ministre Floransa Parlī.

Divu nedēļu laikā Francijas armija nogādājusi drošībā aptuveni 3000 cilvēku, ieskaitot vairāk nekā 2600 afgāņu, kuriem piešķirts patvērums Francijā, paziņoja Parlī.

Par evakuācijas lidojumu pabeigšanu pavēstīja arī Itālija.

Itālijas ārlietu ministrs Luidži di Maio paziņoja, ka Itālijas gaisa spēki ar 87 reisiem evakuējuši 4890 afgāņus.

Pirms tam šonedēļ evakuācijas lidojumus no Afganistānas pabeidza Vācija un Spānija, bet Lielbritānija gatavojas tos noslēgt nedēļas nogalē.

Noslēdzoties ASV un citu ārvalstu militāro kontingentu izvešanai no Afganistānas, talibi šomēnes izvērsa vispārēju uzbrukuma operāciju un īsā laikā savās rokās sagrāba teju visu valsts teritoriju, bet 15.augustā viņu rokās krita arī Kabula.

Talibu kontrolē vienīgi nav nonākusi Pandžšīras province, kur talibu oponenti izveidojuši pretošanās centru pret radikālo islāmistu režīmu.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu