Stīvenam Sīgalam jāmaksā sods par sadarbību ar krāpniekiem (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Stīvens Sīgals
Stīvens Sīgals Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktieris Stīvens Sīgals ir bēdīgi slavens ne tikai ar to, ka ieguvis Krievijas pilsonību un par naudu apmeklējis Čečenijas vietvalža Ramzana Kadirova dzimšanas dienas svinības. Tagad par sadarbību ar finanšu krāpniekiem viņam draud reālas nepatikšanas, jo uzmanību kādreizējā kino aktiera un producenta aktivitātēm pievērusi ASV Vērtspapīru komisija.

ASV Vērtspapīru un biržas komisija ar tiesas rīkojumu var vērsties pie Stīvena Sīgals un iekasēt no viņa naudas sodu 200 tūkstošu ASV dolāru apmērā. Saskaņā ar britu laikraksta „Financial Post” vēstīto, mākslinieks šo naudu ir parādā ASV valdībai, jo viņš nav ziņojis, ka viņam samaksāts par „Bitcoiin2Gen” reklamēšanu. 2018.gadā par šādu pakalpojumu viņš saņēma 157 tūkstošus ASV dolāru.

Iepriekš tiesa lēma, ka šī organizācija no investoriem iekasējusi aptuveni 70 miljonus ASV dolāru un tā vietā, lai naudu atdotu ar procentiem, pārskaitījusi to uz ārzemēm.

Amerikāņu amatpersonas apgalvo, ka sākotnēji Sīgals piekrita samaksāt kompensāciju vairāk nekā 330 tūkstošu dolāru apmērā, taču pārskaitīja tikai 75 tūkstošus un pēc kāda laika naudas pārskaitījumi apsīka. Ne aktieris, ne viņa pārstāvji šo informāciju pagaidām nav komentējuši.

Tiesnesis Viljams Kuncs nolēma, ka Vērtspapīru komisija var pieprasīt atlikušās summas samaksu ar Sīgala biznesa menedžera starpniecību. Pats aktieris, pēc ziņu aģentūras „Bloomberg” vēstītā, pašlaik dzīvo Maskavā.

Stīvenam Sīgalam ir Krievijas pilsonība. 2018. gadā viņš tika iecelts par Ārlietu ministrijas īpašo pārstāvi Krievijas un Amerikas attiecībām humanitārajā jomā. Pagājušā gada pavasarī viņš pievienojās arī partijai „Taisnīgā Krievija par patiesību”. Aktieris arī izteicies, ka viņam nebūtu iebildumu pret kļūšanu par Piejūras apgabala gubernatoru.

Stīvens Sīgals Krievijas pilsonību ieguva 2016. gadā. Pasi amerikāņu aktierim personīgi pasniedza prezidents Vladimirs Putins.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins un aktieris Stīvens Sīgals
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un aktieris Stīvens Sīgals Foto: AFP/SCANPIX
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu