Lietainos laika apstākļos Verstapens svin uzvaru Beļģijas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens Beļģijas Grand Prix izcīņas kvalifikācijā
Makss Verstapens Beļģijas Grand Prix izcīņas kvalifikācijā Foto: SIPA/Scanpix

Lietainos laika apstākļos Nīderlandes pilots Makss Verstapens no "Red Bull" komandas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) Beļģijas "Grand Prix" posma kvalifikācijā.

Verstapens noslēdzošajā kvalifikācijas sesijā "lidojošo" apli veica minūtē un 59,765 sekundēs. Viņš par 0,321 sekundēm apsteidza lielisku sniegumu demonstrējušo britu Džordžu Raselu ("Williams"), kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltonas ("Mercedes") iepalika 0,334 sekundes, bet svētdien blakus septiņkārtējam pasaules čempionam otrajā starta rindās stāvēs Daniels Rikjardo no Austrālijas ("McLaren").

No piektās līdz desmitajai vietai ierindojās attiecīgi vācietis Sebastians Fetels ("Aston Martin"), Francijas pārstāvis Pjērs Gaslī ("Alpha Tauri"), meksikānis Serhio Peress ("Red Bull"), soms Valteri Botass ("Mercedes"), Estebans Okons ("Alpine") no Francijas un brits Lendo Noriss ("McLaren").

Verstapenam savu sesto šīs sezonas "pole position" izdevās izraut pašās kvalifikācijas beigās, kad uzvaru jau tikpat kā svinēja Rasels. Karjeras laikā nīderlandietis kvalifikācijā uzvarējis deviņas reizes.

Tikmēr Rasels vēl ne reizi karjerā Lielās balvas izcīņu nav sācis no pirmās starta rindas.

Pirmajās divās kvalifikācijas sesijās visai sausā trasē ātrākais bija Noriss, kurš aptuveni deviņas minūtes līdz trešās kvalifikācijas beigām avarēja. Neilgi pēc avārijas Noriss komandu informēja, ka jūtas labi, taču viņam trasi tāpat nācās pamest medicīnas personāla uzraudzībā.

Vēlāk noskaidrojās, ka Noriss, iespējams, ir savainojis elkoni, tāpēc viņa dalība svētdienas sacīkstē ir zem jautājuma zīmes. Zīmīgi, ka brīdi iepriekš Fetels savu komandu aicināja pieprasīt kvalifikāciju pārtraukt, jo trase ir pārāk bīstama sacīkstēm.

"Spā ir lieliska trase, bet slapjā laikā tā ir viltīga," pēc uzvaras teica nīderlandietis. "Esmu priecīgs par kvalifikācijā paveikto. Jo īpaši pēc vasaras pārtraukuma."

Botass un Strols sacensībās svētdien saņems piecu starta vietu sodu par pirmā apļa avāriju pēdējās sacensībās pirms četrām nedēļām Ungārijā.

Pēc 11 posmiem kopvērtējuma līderis ar 192 punktiem ir Hamiltons, bet Verstapens viņam zaudē tikai sešus punktus. 113 punkti ir Norisam, 108 - Botasam un 104 - Verstapena komandas biedram Peresam.

2020.gadā jau septīto F-1 titulu karjerā un ceturto pēc kārtas ieguva brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes". Iepriekš septiņreiz uzvarēt izdevies vienīgi leģendārajam vācu braucējam Mihaelam Šūmaheram.

Otrais finišēja Hamiltona komandas biedrs Botass, bet trešo vietu ieņēma nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull" komandas.

Tāpat "Mercedes" komanda izcīnīja septīto Konstruktora kausu pēc kārtas.

Šosezon sākotnēji bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (23), bet augusta nogalē noskaidrojās, ka Japānā tomēr nenotiks plānotais posms. Šī iemesla dēļ šosezon tiks aizvadīti 22 F-1 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu