Rajecka: "Esam trīs mežāži un viena jaunava"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Grupa "Eolika" informē par 40 gadu jubilejas koncerttūri
Grupa "Eolika" informē par 40 gadu jubilejas koncerttūri Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latviešu popgrupa "Eolika" ar 40 gadu jubilejai veltīto koncerttūri apceļo Latviju. Uzrunājām grupas solisti Olgu Rajecku, kas pastāstīja par "Eolikas" mūziķu nezūdošo enerģiju, mīlestību pret skatuvi, kā arī par topošo dokumentālo filmu un pašas dziedātājas gaidāmo apaļo jubileju.

Rajecka sarunā ar "Apollo.lv" atklāj, ka tieši viņa ir grupas menedžere, kas gādā par regulāriem koncertiem. 

"Vienmēr ir jābūt kādam cilvēkam no kolektīva, kas satur visu kopā," viņa saka. "Ja kāds to neuzņemas, tad arī kolektīva nav. Kādam ir jābūt, kas iet pa priekšu lokomotīvei. 

Varbūt arī tāpēc "Eolika" ir kopā, jo esam trīs mežāži un viena jaunava. Savukārt Boriss Rezņiks ir vērsis. Pēc horoskopa savā starpā ļoti labi saderam. Lai arī esam tik dažādi, mēs viens otru cienām."

Viņa arī atklāj, ka pirms diviem gadiem uzsākts "Eolikas" dokumentālās filmas projekts, taču pandēmija ieviesa savas korekcijas. Filmu apņēmusies veidot Olgas Rajeckas meita -  režisore Marija Migliniece kopā ar Raiti Lapānu. 

Grupa "Eolika" informē par 40 gadu jubilejas koncerttūri (Olga Rajecka)
Grupa "Eolika" informē par 40 gadu jubilejas koncerttūri (Olga Rajecka) Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Jau pirms diviem gadiem, kad sākām domāt par "Eolikas" 40. jubileju, viņi sāka filmēt video materiālu no koncertiem, kā arī video intervijas. Taču tad sākās pandēmija un viss apstājās. Ceru, ka nākamgad uz manu jubileju, kad arī "Eolika" būs klāt, Marija varēs pabeigt darbu pie filmas. Filma būs pamatā par mani, bet būs arī ļoti daudz "Eolikas"," stāsta Rajecka, kura nākamgad svinēs 60 gadu jubileju. 

Tam par godu plānota arī vērienīga solo turneja. 

"Man ļoti patīk, kā jaunieši to visu veido un pasniedz. Marija jau kā režisore uz to visu raugās no cita skatupunkta. Jaunieši ir gudrāki ar plašāku informāciju, tādēļ viņi šo filmu izveidos daudz interesantāku. Viss ir jauniešu rokās. Es to veicinu un uzticos," piebilst Rajecka. 

Foto: "Eolika" ar koncertu Saulkrastos ieskandina savu 40 gadu jubilejas turneju

Visu interviju ar Olgu Rajecku lasiet "Apollo.lv" šeit

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu