Japānā 500 000 cilvēku varētu būt saņēmuši Covid-19 vakcīnu ar piejaukumiem (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV farmācijas kompānijas “Moderna” izstrādātās Covid-19 vakcīnas partijā konstatēts neatbilstošs piejaukums – melnas daļiņas, ziņo aģentūra “Kyodo”.

Saskaņā ar aģentūras rīcībā esošo informāciju, piejaukums varētu būt metāla daļiņas, jo tās reaģējot uz magnētiem. Sīkāka informācija par vielu, kas konstatēta vakcīnās, pagaidām nav pieejama.

Potenciālais piejaukums konstatēts 39 neizlietotos Covid-19 vakcīnu flakonos. Kā informē Japānas Veselības ministrija, vakcīnas no šīs “Moderna” partijas tikušas lietotas kopumā piecās Japānas prefektūrās.

Šīs vakcīnas ražotas Spānijas uzņēmumā “Rovi”. Tās Japānai piegādātas trīs atsevišķās partijās. Trīs partijās saņemtās potenciāli nederīgās vakcīnas tika piegādātas 863 vakcinācijas centriem. Kā informē Japānas valdība, ar šīm vakcīnām vakcinēti aptuveni 500 000 cilvēku.

Drošības apsvērumu dēļ Japānas varas iestādes apturējušas 1,63 miljonu “Moderna” vakcīnas devu izmantošanu.

Piejaukumus vakcīnās Japānas farmācijas uzņēmums “Takeda Pharmaceutical”, kas atbild par Covid-19 vakcīnu izplatīšanu valstī, konstatējis jau 16.augustā, tomēr Veselības ministriju uzņēmums par to informējis tikai 25.augustā.

Gan “Takeda”, gan “Moderna” 26.augustā paziņoja, ka neesot nekādu problēmu ar “Moderna” izstrādāto vakcīnu drošību un efektivitāti.

Japānā pret Covid-19 līdz šim vakcinējušies 43,5% iedzīvotāju.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu