ASV mēneša laikā no Covid-19 nomiris jau trešais radiožurnālists antivakseris (15)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Schutterstock.com

ASV no Covid-19 nomiris Floridas konservatīvais radiožurnālists Marks Bērnjers, un viņš mēneša laikā ir jau trešais antivakseru nometnes prominentais radiožurnālists, kas nomiris no Covid-19.

Bērnjers no dzīves aizgājis sestdien, pavēstīja viņa radiostacija. Viņš bija 65 gadus vecs.

"Ar dziļām skumjām radio WNDB un uzņēmums "Southern Stone Communications" paziņo par Marka Bērnjera aiziešanu, kas WNDB klausītājus informēja un izklaidēja 30 gadus," pavēstīja WNDB.

Bērnjers, kas sevi dēvēja par Misteru Antivaksu, sasirga pirms trim nedēļām.

Žurnālists mēdza apgalvot, ka ASV valdība, uzstājot, lai iedzīvotāji vakcinējas, "uzvedas kā nacisti".

Konservatīvo ASV radiožurnālistu vidū, kas aktīvi iestājas pret vakcināciju, Bērnjers ir jau trešais, kas no Covid-19 nomiris mēneša laikā.

21.augustā nomira 61 gadu vecais konservatīvais Tenesī radiožurnālists Fils Valentains, kas par Covid-19 vakcīnām ņirgājās, bet toni mainīja, kad pats sasirga ar Covid-19.

Ar slimību viņš cīnījās mēnesi.

6.augustā no dzīves aizgāja bijušais telekanāla "Newsmax" komentētājs un labējais radiožurnālists Diks Farels, kas bija pazīstams kā koronvīrusa noliedzējs un vakcinācijas pretinieks.

Dienvidfloridas žurnālists no dzīves aizgāja 65 gadu vecumā Covid-19 izraisītu veselības problēmu rezultātā.

Savās pārraidēs viņš klausītājus mudināja nevakcinēties un visu koronavīrusa krīzi dēvēja par "krāpšanas epidēmiju".

Kad paši bija saslimuši, Farels un Valentains mudināja draugus un atbalstītājus vakcinēties un pauda nožēlu, ka nav vakcinējušies.

Bērnjers, runājot ar studijas viesi nedēļu pēc tam, kad decembrī ārkārtas izmantošanai bija apstiprināta "Pfizer" vakcīna, kategoriski bija pret to, tiesa gan, nav zināms, ko viņš domāja dzīves noslēgumā.

"Jūs jokojat? Misters Antivakss? Tad nu gan," atbildot uz jautājumu, vai vakcinēsies, sacīja Bērnjers. "Es ar to nepotēšos."

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu