"Juventus" paziņo, cik miljonus iegūs par Ronaldu pāreju uz Mančestras "United" (112)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AFP/SCANPIX

Itālijas klubs Turīnas "Juventus" paziņojis transfēra summu, kādu Anglijas komanda Mančestras "United" samaksās par Portugāles futbolista Krištianu Ronaldu iegādi.

Ronaldu bija spēkā līgums ar "Juventus" līdz 2022. gada 30. jūnijam, taču pagājušajā nedēļā Turīnas klubs vienojās ar Mančestras "United" par futbolista pāreju.

"Juventus" otrdien publicētajā paziņojumā norādīts, ka Anglijas klubam piecu gadu laikā par Ronaldu pāreju jāsamaksā 15 miljoni eiro, kas ir vidēji trīs miljoni gadā.

Tiesa, Itālijas klubs var nopelnīt vēl papildu astoņus miljonus eiro, ja Ronaldu sportiskajā ziņā izpildīs bonusa nosacījumus Mančestras "United" rindās. Šie nosacījumi gan netiek detalizēti atklāti paziņojumā.

Iepriekšējā sezonā Ronaldu ar gūtiem 29 vārtiem kļuva par Itālijas A sērijas labāko snaiperi.

"Juventus" sastāvā Ronaldu aizvadīja trīs sezonas, piedalījās 133 spēlēs un guva 101 vārtus, palīdzot komandai izcīnīt piecas trofejas - divreiz triumfēt Itālijas A sērijā, divreiz uzvarēt Itālijas superkausā un vienreiz Itālijas kausa izcīņā.

2018. gadā "Juventus" iegādājās Ronaldu no Spānijas kluba Madrides "Real" par aptuveni 100 miljoniem eiro.

Ronaldu ir populārākais cilvēks sociālajā tīklā "Instagram", kur viņam ir 336 miljoni sekotāju. Viņš piecas reizes nosaukts par gada labāko pasaules futbolistu, rekordists ar sešiem tituliem ir argentīnietis Lionels Mesi.

Komentāri (112)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu