NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misiju pārņem Dānija

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misiju Lietuvā otrdien no Spānijas pārņem Dānija, paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Dāņus atbalstīs Portugāles Gaisa spēku lidotāji. Kopumā abas valstis patrulēšanā piedalīsies ar astoņiem iznīcinātājiem "F-16".

Kā oficiālajā kontingentu nomaiņas ceremonijā uzsvēris Lietuvas aizsardzības ministra vietnieks Viļus Semeška, nepārtrauktā gaisa telpas patrulēšanas misija ir "spēcīgs NATO solidaritātes apliecinājums", kas dod būtisku ieguldījumu agresijas atturēšanā un miera uzturēšanā reģionā.

"Esam ļoti pateicīgi spāņu karavīriem par viņu lielisko darbu un veiksmīgi pildīto misiju, vēlam veiksmi

Dānijas un Portugāles karavīriem un ceram, ka viņi Lietuvā jutīsies kā mājās. Lai Baltijas debesis ir skaidras un drošas," viņš norādījis.

Dānija misijā piedalās jau astoto reizi. Šajā maiņā darbosies līdz 100 dāņu karavīriem - lidotāji, tehniķi, medicīnas personāls, atbalsta komandas, sakaru speciālisti un citu jomu profesionāļi.

Portugāle Baltijas valstu gaisa telpu apsargās piekto reizi, piedaloties misijā ar vēl 100 karavīriem.

Astoņi Spānijas Gaisa spēku iznīcinātāji "Eurofighter Typhoon" Šauļu aviobāzē bija bāzēti četrus mēnešus - kopš aprīļa beigām. Spānija patrulēšanas misijā piedalījās astoto reizi, bet no Emari aviobāzes Igaunijā viņus atbalstīja Itālija ar iznīcinātājiem "F-35". Itālieši turpinās darbu Igaunijā arī turpmākos četrus mēnešus - šoreiz ar iznīcinātājiem "Eurofighter Typhoon".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu