Sākas Baltijas jūras dokumentālo filmu forums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Baltijas jūras dokumentālo filmu forums
Baltijas jūras dokumentālo filmu forums Foto: publicitātes

No 1. līdz 12. septembrim Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā ("Baltic Sea Docs") tiks prezentēti ekspertu komisijas atlasītie 18 filmu projekti no 17 valstīm, informēja Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma pārstāve Ieva Lange.

Forumā piedalīsies trīs filmu projekti no Latvijas - "Putnubiedēkļi", kas ir režisores Lailas Pakalniņas skats uz dzīvnieku un cilvēku ceļu krustošanos Rīgas lidostā (producents Uldis Cekulis, "VFS Films"), "Tēva bērni", kas ir režisora Kārļa Lesiņa personīgs stāsts par savu tēvu un viņa pieciem bērniem (producents Dominiks Jarmakovičs, "Woodpecker Pictures"), un Staņislava Tokalova filmas projekts "Iestrēguši", ko režisors veido par savu vecmāmiņu, mammu un māsu - Latvijā dzīvojošas krievu ģimenes trīs paaudžu sievietēm (producents Guntis Trekteris, "Ego Media").

Pirms savu projektu prezentācijām filmu tirgū foruma dalībniekiem būs iespēja tās noslīpēt un papildināt apmācībās pieredzējušu dokumentālā kino konsultantu un praktiķu vadībā. Pasniedzēju komandu vadīs foruma ilggadējie dalībnieki, dokumentālā kino konsultanti no Dānijas Mikaels Opstrups un Tue Stēns Millers. Kopā ar viņiem strādās montāžas režisors Fils Džandalijs no Zviedrijas, kinorežisore no Gruzijas Salome Jaši, filmu izplatīšanas un tiesību jautājumu eksperte no Šveices Gite Hansena un citi.

Projektus vērtēs televīziju, filmu fondu un filmu tiesību kompāniju pārstāvji no dažādām valstīm, piemēram, "BBC" pārstāvji no Lielbritānijas, "Al Jazeera" pārstāvji no Kataras, "MDR" pārstāvji no Vācijas, "Cat and Docs" un "Docs Up Fund" pārstāvji no Francijas, "Current Time TV" pārstāvji no ASV, Latvijas Televīzijas pārstāvji no Latvijas, "YLE" pārstāvji no Somijas un "TVP" pārstāvji no Polijas.

Līdztekus filmu projektu tirgum no 7. septembra līdz 12. septembrim forums plašākai publikai piedāvās starptautisku dokumentālo filmu programmu. Jaunāko filmu izlase tiks izrādīta kinoteātrī "K.Suns", savukārt portālā "www.filmas.lv" būs skatāma īpaša foruma 25 gadu jubilejas programma, kas būs pieejama bez maksas visā Latvijā. Jubilejas programmā "www.filmas.lv" būs apkopotas filmas, kuras savulaik prezentētas Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā vēl tapšanas stadijā.

Foruma filmu projektu tirgus un apmācības filmu veidotājiem notiks no 1. līdz 10. septembrim, pamatā tiešsaistes formātā.

Par forumu

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums ir dibināts 1997. gadā Dānijā, un šogad tas norisināsies 25. reizi. Jau 17 gadus foruma mājvieta ir Rīga, kur to rīko Nacionālais kino centrs ar Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu. Foruma norise atbalstīta arī Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammā "KultūrElpa" un Rīgas domes festivālu mērķprogrammā, ļaujot forumam turpināt būt par vadošo starptautisko dokumentālā kino industrijas pasākumu reģionā.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums ir viens no nozīmīgākajiem Baltijas jūras reģiona dokumentālā kino industrijas pasākumiem. Filmu veidotājiem forumā ir iespēja iepazīstināt ar saviem projektiem potenciālos sadarbības partnerus un nozares profesionāļus, piedalīties ekspertu vadītās darbnīcās un semināros. Ik gadu Baltijas jūras dokumentālo filmu forumā piedalās aptuveni 150 kino profesionāļu - filmu režisori un producenti, filmu izplatītāji, starptautisku televīzijas kanālu un kino fondu pārstāvji, kā arī filmu veidošanas konsultanti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu