FKTK atļāvusi Zviedrijā reģistrētajai "TF Bank" atvērt filiāli Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) atļāvusi Zviedrijā reģistrētajai "TF Bank" atvērt filiāli Latvijā, liecina komisijas mājaslapā publiskotā informācija.

Atļauju "TF Bank" filiāles darbībai FKTK izsniegusi trešdien.

"Nodibinot bankas filiāli, nostiprinām savas pozīcijas Latvijas tirgū un plānojam turpināt attīstīt patēriņa finansēšanu, lai efektīvāk apkalpotu arvien augošo klientu skaitu," aģentūrai LETA pauda "TF Bank" Latvijas filiāles vadītājs Juris Pūce.

Pēc bankas pārstāvju skaidrotā, līdz šim "TF Bank" Latvijā sniedza patērētāju kreditēšanas pakalpojumus pārrobežu kārtībā no Zviedrijas. Savukārt līdz ar filiāles atvēršanu Latvijā banka iegūs elastību produktu un procesu attīstībā.

"Pēc veiksmīgi aizvadītiem pieciem gadiem Latvijas patērētāju kreditēšanas tirgū, bankas kredītportfelis ir sasniedzis vairāk nekā 60 miljonus eiro un jau tuvāko mēnešu laikā plānots ieviest jaunus, inovatīvus finansēšanas risinājumus," minēja bankā, piebilstot, ka populārākie aizdevumi Latvijā ir mājokļa uzlabošana, automašīnas iegāde un klientu jau esošu kredītsaistību pārfinansēšana. Vidējā izsniegto aizdevuma summa ir aptuveni pieci tūkstoši eiro.

Pūce atzīmēja, ka Latvijas mājsaimniecību aizņemšanās līmenis ir zemāks nekā citās Eiropas valstīs, un tas liecina par lielu tirgus potenciālu.

"TF Bank" ir publiska akciju sabiedrība, kuras akcijas kotē "Nasdaq" Stokholmas biržā. Latvijā tā piedāvā vairāku veidu tiešsaistes kreditēšanas pakalpojumus - naudas kredītu, auto kredītu, pārkreditāciju un kredītu apvienošanu.

"TF Bank" ir dibināta 1987.gadā Zviedrijā un piedāvā uz interneta risinājumiem balstītus banku pakalpojumus. Šobrīd "TF Bank" strādā Skandināvijā un Baltijā, kā arī Polijā, Vācijā un Austrijā. Galvenās darbības jomas ir patērētāju kreditēšana, e-komercijas risinājumi un kredītkaršu izsniegšana.

"TF Bank" Latvijas filiāle reģistrēta 2021.gada 26.jūlijā, un tās juridiskā adrese ir Dēļu iela 4, Rīgā.

Tādējādi šobrīd Latvijā uz dibināšanas brīvības principa strādā četru ārvalstu banku filiāles - "Bigbank" Latvijas filiāle, "Luminor Bank" Latvijas filiāle, "OP Corporate Bank Plc" filiāle Latvijā un "TF Bank" Latvijas filiāle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu