Krievijas neatkarīgie mediji ierosina plašus labojums likumā par "ārvalstu aģentiem" (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Vairāku neatkarīgo Krievijas mediju galvenie redaktori un izdevēji publiskojuši atklātu vēstuli, kas adresēta Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, viņa preses sekretāram Dmitrijam Peskovam un Tieslietu ministrijai - šajā vēstulē mediju galvenie redaktori ierosina veikt 12 labojumus likumā par “ārvalstu aģentiem”, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Vēstules autori pauž viedokli, ka tiesības kādu pasludināt par “ārvalstu aģents” vajadzētu būt vienīgi tiesai.

Vēstules autori arī ierosina vienkāršot “ārvalstu aģentu” atskaitīšanos, ko nosaka šāda statusa saņemšana, kā arī noteikt kārtību, kādā šis statuss var tikt atcelts.

Tāpat mediji uzskata, ka no likuma būtu jāizņem punkts, ka par “ārvalstu aģentu” atzīta medija darbinieki automātiski kļūst par “ārvalstu aģentiem” - fiziskām personām, jo šāda kārtība pārkāpj divkāršas sodīšanas aizlieguma principu.

Mediju pārstāvji arī uzskata, ka būtu jānosaka minimālā robeža 30% apmērā mediju no ārvalstīm saņemtā finansējuma īpatsvaram no kopējā finansējuma.

Savukārt šobrīd spēkā esošo mediju - “ārvalstu aģentu” sarakstu, kurā iekļauta liela daļa Krievijas neatkarīgo mediju, vēstules autori ierosina anulēt.

Vēstuli kopumā parakstījuši 22 mediju galvenie redaktori un izdevēji. Starp vēstules parakstītājiem ir tādi mediji kā “Doždj”, “Novaja gazeta”, “Eho Moskvi”, “Znak” un “TV2”.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu