Jūrmalas pilsētas muzejā grafiķa Koļcova jaunāko darbu izstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Koļcovs (1966)
Roberts Koļcovs (1966) Foto: Aivars Liepiņš

No 2. septembra Jūrmalas pilsētas muzejā (Tirgoņu ielā 29) skatāma grafiķa Roberta Koļcova personālizstāde "Ādams un četras Ievas".

Roberts Koļcovs (1966), izstādes "Ādams un četras Ievas" galveno ideju un radošo ieceri skaidrojot, norāda, ka četri ir skaitlis, kas maģiski ietekmē viņa daiļradi jau sen, gan kā dabas cikli, gan gadalaiki, gan kā pāra skaitlis. Šā gada izstādes struktūru veido Lielais horizontālais un Mazie vertikālie centieni, ko simboliski atspoguļo vieglāk saprotamās horizontālās kustības un atkārtoti vertikālās. Līdzsvarojot kopīgo izstādes raksturu, tieši horizontālā un vertikālā saspēle ir būtisks autora rīks, ar kuru viņš komunicē ar skatītāju. Tāpat nemainīgi rokraksta pamatā Botāniķis (Roberts Koļcovs) saglabā līniju, ritmu un Dabas pētījumu kokteili, kas nedaudz aizdarīts ar krāsu notīm.

Līdzās darbiem uz audekla, kas veido izstādes pamatu, telpā ir četras skulptūras, par kurām svarīgākais, kas jāsaka, ir materiāla izvēle. Tās ir metāla skulptūras, kas radītas metinot, tādējādi mainot vielas stāvokli no cietas uz plūstošu un atpakaļ uz cietu jau citā formā. Šī metamorfoze ir nozīmīga un svarīga darbu sastāvdaļa.

Izstāde Jūrmalas pilsētas muzejā apskatāma līdz 10. oktobrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu