Saslimšanas ar Covid-19 dēļ bērnudārzā Ventspilī karantīna noteikta vienas grupas bērniem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bērnudārzs. Ilustratīvs foto.
Bērnudārzs. Ilustratīvs foto. Foto: Zane Bitere / LETA

Saslimšanas ar Covid-19 dēļ vienā no Ventspils bērnudārziem noteikta karantīna vienas grupas 14 bērniem un diviem pedagogiem, informēja Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldes pārstāvis Kristians Jacevičs.

Viņš informēja, ka 31.augustā vienam pedagogam ir konstatēts pozitīvs Covid-19 tests.

Slimību profilakses un kontroles centrā informēja, ka šo gadījumu dēļ kopumā slēgtas divas bērnudārza grupas, bet pārējās var turpināt darbu.

Kā stāstīja Ventspils Izglītības pārvaldes vadītāja Ineta Tamane, adaptācijas nedēļā ar Covid-19 saslimuši vairāki Pārventas pamatskolas 1.klases skolēni, tādēļ viņiem mācību gads sāksies vien ne ātrāk kā 13.septembrī.

Jacevičs sūkstījās, ka "BIOR" laboratorijai, kas Ventspils izglītības iestādēs nodrošina testēšanu, neizdodas iekļauties rezultātu paziņošanas termiņos, tāpēc līdz Izglītības pārvaldei informācija nenonāk pietiekami raiti.

Ventspils pilsētas Izglītības pārvalde seko līdzi situācijai. Gadījumā, ja sadarbība ar laboratoriju "BIOR" būs neapmierinoša arī otrajā testēšanas nedēļā, tad Izglītības pārvalde pieprasīs Izglītības un zinātnes ministrijai, kā arī Veselības ministrijai laboratorijas nomaiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu