Igaunijā soda Irākas pilsoni par nelegālā migranta vešanu bagāžniekā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Igaunijas tiesa atzinusi par vainīgu cilvēku kontrabandā Somijā dzīvojošu Irākas pilsoni, kas automašīnas bagāžniekā vedis savu tautieti, kurš nelegāli šķērsojis Latvijas un Baltkrievijas robežu, un piespriedusi viņam nosacītu cietumsodu.

Abi likumpārkāpēji 31.augustā atklāti policijas pārbaudē Tallinas ostā, no kurienes viņi gatavojās doties uz Somiju.

Somijā reģistrēta automobiļa BMW bagāžniekā policisti atrada Irākas pilsoni, kas Eiropas Savienības teritorijā nonācis nelikumīgi. Pie mašīnas stūres arī atradās Irākas pilsonis, kuram izsniegta uzturēšanās atļauja Somijā.

Viņam tiesa piespriedusi brīvības atņemšanu uz astoņiem mēnešiem nosacīti ar triju gadu pārbaudes laiku, kā arī 438 eiro naudassodu. Irākietim arī noteikts aizliegums trīs gadu laikā iebraukt Igaunijā.

Prokuratūra lūdza konfiscēt apsūdzētajam automašīnu, kurā veikts likumpārkāpums, tomēr tiesa lēma to viņam atdot.

Irākieša pasažierim uz diviem mēnešiem noteikts apcietinājums.

Kā aģentūrai BNS pastāstījis Igaunijas Ziemeļu rajona prefektūras Robežu uzraudzības un migrācijas dienesta vadītājs Ilavs Kalfs, policija jau vairāk nekā mēnesi pastiprinātā režīmā uzrauga gan ostu, gan Igaunijas un Latvijas robežu.

"Esam paaugstinājuši gatavības līmeni saistībā ar migrācijas spiedienu uz Lietuvu un Latviju. Zinām, ka nelegālie migranti var izraudzīties Igauniju kā tranzītvalsti ceļā uz Skandināviju, tādēļ strādājam pastiprināti visā Igaunijā, pārbaudot transportlīdzekļus un cilvēkus, kuri iebrauc Igaunijā, kā arī izbrauc caur ostu uz Somiju," viņš norādījis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu