Oficiāli: NHL spēlētāji varēs piedalīties 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Latvijas Hokeja federācija

Nacionālā hokeja līga (NHL), NHL Spēlētāju asociācija (NHLPA) un Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) vienojušās, ka NHL spēlētāji nākamgad varēs piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Līgumā gan ir atruna, ka vienošanos var lauzt, ja NHL/NHLPA uzskatīs, ka Covid-19 pandēmijas dēļ apstākļi ir apgrūtinoši vai nedroši spēlētājiem.

Trīs iesaistīto pušu vienošanās liek cerēt, ka Latvijas izlasei varēs palīdzēt NHL spēlētāji - vārtsargs Elvis Merzļikins, kā arī uzbrucēji Teodors Bļugers, Zemgus Girgensons un Rūdolfs Balcers.

Tāpat šī vienošanās vieš cerības, ka olimpiskajās spēlēs piedalīsies tādas NHL zvaigznes kā Konors Makdeivids (Kanāda), Davids Pastrņāks (Čehija), Sebastians Aho (Somija), Ņikita Kučerovs (Krievijas Olimpiskās komitejas komanda), Viktors Hedmans (Zviedrija), Leons Draizaitls (Vācija), Ostons Metjūss (ASV) un citi.

Sesto reizi ziemas olimpiskās spēles notiks ar NHL spēlētāju līdzdalību. Pirmo reizi pasaules labākie hokejisti Olimpiādē pulcējās 1998. gadā Nagano (Japāna).

2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu laikā NHL sezona netika pārtraukta un pasaules labākie hokejisti nevarēja palīdzēt savām valstsvienībām. Pirms tam piecas Olimpiādes pēc kārtas NHL spēlētāji varēja piedalīties ziemas olimpiskajās spēlēs.

Pirms trim gadiem iepriekšējās olimpiskajās spēlēs, kas norisinājās Dienvidkorejā, duelī par zeltu Krievijas Olimpiskās komitejas komanda finālā pārspēja Vācijas hokejistus, bet bronzu izcīnīja Kanāda.

2022. gada Pekinas olimpisko spēļu grupu sadalījums vīriešu hokeja turnīrā:

  • A grupa - Kanāda, ASV, Vācija, Ķīna
  • B grupa - Krievijas Olimpiskās komitejas komanda, Čehija, Šveice, Dānija
  • C grupa - Somija, Zviedrija, Slovākija un Latvija

Pekinas olimpiskās spēles risināsies no 4. līdz 20. februārim.

Vīriešu hokeja turnīrā piedalīsies 12 komandas, kas sadalītas trīs grupās. Katras grupas uzvarētāja un vēl labākā otrās vietas ieguvēja kvalificēsies ceturtdaļfinālam. Savukārt pārējās komandas pēc grupu turnīra aizvadīs spēli, kurā cīnīsies par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Jau ziņots, ka augusta beigās Latvijas hokejisti Rīgā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā pārspēja Itāliju, Ungāriju un Franciju, izcīnot ceļazīmi uz Pekinu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu