Ugunsgrēku Svētā Nikolaja baznīcā Kijevā izraisījis īssavienojums ērģelēs

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.unian.net

Ukrainas iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis atzīmēja, ka notikuma vietā šodien strādā Valsts ārkārtas dienesta glābēji, kuri nodzēsa ugunsgrēku, kā arī Valsts policijas pārstāvji. Par sākotnējo ugunsgrēka cēloni galvaspilsētas Svētā Nikolaja baznīcā tiek uzskatīts īssavienojums ērģelēs.

Liesmas un dūmi ēkas aizmugurējā daļā starp pirmo un otro stāvu pamanītas vēlā piektdienas, 3. septembra vakarā.

„Ugunsdzēsēji notikuma vietā ieradās tikai 6 minūtes pēc tam, kad tika ziņots par ugunsgrēku. Ja viņu reakcija būtu bijusi lēnāka, acīmredzot, ugunsgrēkam būtu daudz smagākas sekas,” piebilda iekšlietu ministrs.

Par ugunsgrēka faktu Kijevas Svētā Nikolaja baznīcā izmeklētāji ierosinājuši kriminālprocesu par ugunsdrošības prasību pārkāpšanu.

Par provizorisko ugunsgrēka iemeslu tiek uzskatīts īssavienojums ērģelēs. Tieši pēc pulksten 21.00 baznīcā notika mēģinājums. Galīgie secinājumi būs atkarīgi no ekspertīzes rezultātiem, kas ir gaidāmi tuvākās nedēļas laikā.

Savukārt bīskaps Vitālijs Krivitskis, runājot par ugunsgrēka sekām, atzīmēja, ka uguns epicentrs bija ērģeles, kuras nodega līdz pamatiem, kamēr pati ēka palikusi neskarta. Bez ērģelēm zaudēta arī viena lustra, kas nokritusi no griestiem.

Uguns nav skārusi koka altāri un kanceli; arī figūras abās ērģeļu pusēs palikušas neskartas. Sadedzis tikai krusts, kas bija iekārts altāra vidū. Visa baznīca ir piekvēpusi un pārpludināta ar ūdeni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu