Pašlaik vakcinēti apmēram 82% "airBaltic" koncerna darbinieki (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" stjuarte ar informatīviem materiāliem preses konferences laikā, kurā tiek informēts par lidojumu atsākšanu starp Baltijas valstīm, kā arī lidostā un "airBaltic" ieviestajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem  Covid-19 pandēmijas laikā.
Nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" stjuarte ar informatīviem materiāliem preses konferences laikā, kurā tiek informēts par lidojumu atsākšanu starp Baltijas valstīm, kā arī lidostā un "airBaltic" ieviestajiem epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 pandēmijas laikā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pašlaik vakcinēti apmēram 82% no Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" darbiniekiem, atklāja aviokompānijas pārstāve Alise Briede. Viņa norādīja, ka vakcinācija ir priekšnosacījums tam, lai atgrieztos normālā ikdienas dzīvē - tas nozīmē arī ceļošanu, kas, attiecīgi, ir "airBaltic" dzīvotspējas stūrakmens.

"Mūsu prioritāte ir mūsu darbinieku un pasažieru veselība un drošība. Tādēļ jau ilgstoši "airBaltic" ir aktīvi atbalstījis darbinieku vakcinēšanos, tostarp būdams starp pirmajiem uzņēmumiem, kas organizēja vairākkārtēju darbinieku vakcināciju uzņēmuma telpās," teica Briede.

Vienlaikus, ņemot vērā dažādos un mainīgos ierobežojumus, kas ietekmē iespējas veikt darba pienākumus, kopš 2021.gada vasaras uzņēmums vakcinācijas apliecinājumu prasa jaunpieņemtajiem darbiniekiem, kā arī mainot darba līguma nosacījumus. Ievērojot esošo regulējumu valstī, "airBaltic" pašlaik esošajiem darbiniekiem nenosaka obligātu vakcinēšanos, sacīja Briede.

"Jo īpaši svarīga vakcinācija ir apkalpes locekļiem - pilotiem un stjuartiem, šajā grupā ir vakcinējušies vairāk kā 82% darbinieku. Šiem darbiniekiem bieži nepieciešams ielidot citās valstīs, reizēm tajās pavadīt vairākas dienas. Dažas valstis jau noteikušas, ka arī ielidojošajai lidojumu apkalpei jābūt vakcinētai, ko stingri ievērojam. Tas nozīmē, ka kļūs arvien grūtāk sastādīt darba grafikus un pārvaldīt vakcinēto un nevakcinēto darbinieku grupas," atklāja "airBaltic" pārstāve.

Tāpat "airBaltic" turpina ievērot pērn ieviestos veselības drošības pasākumus lidojumu laikā. Tas nozīmē, ka lidojumu apkalpe turpina lietot sejas aizsargmaskas un cimdus.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" koncerna apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 49,963 miljoni eiro, kas ir par 41,6% mazāk nekā pērn šajā periodā, savukārt koncerna zaudējumi samazinājās trīs reizes - līdz 61,515 miljoniem eiro.

Latvijas valstij pieder 96,14% balsstiesību "airBaltic" kapitālā, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - 3,86%.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu