Liene Sebre: "Viss ir atkāpies Tutas priekšā" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Liene Sebre (Tuta)
Liene Sebre (Tuta) Foto: Ekrānuzņēmums

Par vienu no lielākajām sensācijām pēdējo gadu bērnu TV raidījumu segmentā kļuvusi televīzijas aukle Tuta. Raidījums "Tutas lietas" ir iemantojis milzīgu popularitāti, un arī septembrī izziņotie Tutas koncerti "Vasaras ceļojums" tika izpārdoti vien dažu stundu laikā. "Kad izeju no mājas, esmu darbiņā," par negaidīto slavu saka Tutas atveidotāja Liene Sebre. 

Iemīļotā bērnu raidījuma vadītāja, slavenā Kārļa Sebra radiniece, sarunā ar žurnālu "Ir" atklāj, ka šādus Tutas panākumus neviens negaidīja. "Mums pat prātā nenāca, ka no tā visa sanāks kaut kas tik liels. Bet nu jau šis projekts sāk savu dzīvi. Tutas tēls kļuvis tik zināms, ka to pazīst visi un visur. Taču Tutai ir mana seja, līdz ar to neapzināti ar šo tēlu esmu saplūdusi," viņa saka. 

Viņa atzīst, ka uz ielas vairs nevar iziet neatpazīta. "Es esmu Liene — mamma, sieviete. Bet šobrīd tas viss ir atkāpies Tutas priekšā... tas ir arī tāpēc, ka, aizbraucot, piemēram, ar ģimeni uz pilsētas svētkiem, bērni nāk pie manis bildēties. Tuta atbraukusi! Ej pa ielu, un uz tevi rāda ar pirkstiem. Aizbrauc ar draudzenēm uz jūru, sēdi peldkostīmā, un kāds vecāks norāda — paskaties, meitiņ, rekur ir Tuta!"

Par lielo uzmanību viņa nesūdzas, bet saka, ka visu laiku jūtas kā darbā.

"Kad izeju no mājas, pastāv iespēja, ka tūlīt būšu darbā,"

viņa saka, piebilstot, ka regulāri viņai līdzi ir "Tutas maska".

"Tutas lietu" idejas autore Marta Selecka un Liene Sebre
"Tutas lietu" idejas autore Marta Selecka un Liene Sebre Foto: Jānis Škapars/TVNET

Lai arī pati Sebre nelabprāt dzied, arī raidījumā neskan viņas balss, nesen klajā laista raidījuma nošu grāmata "Dziesmas bērniem", kurā apkopotas talantīgās latviešu komponistes Lauras Polences radītās dziesmas, kuras bērni jau paspējuši iemīļot, skatoties ne tikai seriālu "Tutas lietas", kas skatāms "LMT Viedtelevīzijā", bet arī "Ukulele" un "Emī un Rū".

Tutas lietas

"Tutas lietas" ir ir mīļš un izglītojošs ekrāna saturs bērniem, viņiem saprotamā valodā par interesantām un noderīgām tēmām. To kopš 2018. gada veido domubiedri – mazu bērnu vecāki no Latvijas kino un TV profesionāļu vides. "Tutas lietu" pirmais mūzikas albums kļuva par gada labāko albumu bērniem.

"Tutas lietu" koncertā
"Tutas lietu" koncertā Foto: publicitātes

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu