Samariešu apvienība pandēmijas laikā piegādājusi teju 200 pārtikas paku (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Maize. Ilustratīvs attēls
Maize. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas Samariešu apvienības Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" līdz šim palīdzējusi teju 200 ģimenēm, kas dzīvo Rīgā un tās apkaimē nodrošinot tās ar pārtikas pakām.

Aizvadītajā gadā organizācija sāka pārtikas paku piegādi uz mājām trūkumā vai pēkšņā nelaimē nonākušiem cilvēkiem un ģimenēm, kas veselības vai citu ierobežojumu dēļ nevar ierasties ziedojumu izdales punktā.

Visbiežāk pārtikas pakas ar piegādi uz mājām nodotas vientuļiem senioriem ar ierobežotām pārvietošanās spējām, kā arī ģimenēm ar bērniem, kuru vecāki nevar ierasties ziedojumu izdales punktā, jo saskārušies ar veselības problēmām, atrodas pašizolācijā vai nevar atļauties uzticēt bērnu pieskatīšanu auklītei.

Pandēmijas laikā pieprasījums pēc pārtikas pakām strauji audzis - ārkārtējās situācijas laikā pārtikas bankā saņemts pat par 20% vairāk pieteikumu. Turklāt vairāk nekā ierasts palīdzība bijusi nepieciešama ģimenēm ar bērniem, kurās viens vai abi no apgādniekiem palikuši bez darba, jo strādājuši nozarēs, kas cietušas pandēmijas laikā.

Piegādes uz mājām tiek veiktas, izmantojot kopbraukšanas pakalpojuma "Yandex Go" tarifu "Piegāde". Braucienu izmaksas kompensē uzņēmums.

Projekta "Paēdušai Latvijai" vadītāja Agita Kraukle skaidro, ka pandēmijas laikā iespēja nogādāt pārtikas pakas uz mājām ir bijusi ļoti vērtīga, jo atviegloja atbalsta sniegšanu sabiedrības grupām, kuras tika ietekmētas vissmagāk.

Tādējādi seniori, kuri ir Covid-19 riska grupa, varēja izvairīties no kontakta ar citām personām un neuzturēties publiskās vietās. Savukārt ģimenēm ar bērniem bija iespēja saņemt pārtikas produktus savā dzīvesvietā, kad valstī noteikto ierobežojumu dēļ nācās visu laiku pavadīt mājās, pieskatot bērnus, kuri nevarēja apmeklēt skolu vai bērnudārzu.

"Paredzam, ka rudenī un ziemā pieprasījums pēc pārtikas paku piegādes uz mājām atkal varētu augt," prognozē Kraukle.

Sadarbību ar platformu plānots īstenot arī turpmāk, nogādājot pārtikas pakas cilvēkiem ar zemu ienākumu līmeni Rīgā un tās rajonā. Latvijas Samariešu apvienības Pārtikas banka "Paēdušai Latvijai" darbojas jau vairāk nekā desmit gadus, un šo gadu laikā ir izdalītas vairāk nekā 74 300 pārtikas pakas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu