LTV jaunās Ziņu studijas un palīgtelpu izveide izmaksājusi 900 000 eiro (3)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Beate Brigmane Briģe/LTV/Twitter

Latvijas Televīzijas (LTV) jaunās Ziņu studijas un palīgtelpu izveide izmaksājusi 900 000 eiro, informēja LTV komunikācijas speciāliste Anita Jansone.

Projektā tika izbūvētas telpas, kā arī remonts veikts ne tikai studijā, bet visā kompleksā - tehniskajās telpās, raidījumu viesu uzgaidāmajās telpās, ģērbtuvēs un grimētavās. Jaunajā studijā tika izbūvētas komunikācijas, izstrādāts studijas koncepts un scenogrāfija, dizains - lai vienā studijā apvienotu kopā 12 LTV Ziņu dienesta raidījumus.

Tāpat tika izstrādātas un uzbūvētas dekorācijas, gaismu tehnoloģiju konstrukcijas, komutācijas un vadības sistēma, iegādāti un uzstādīti ekrāni - divi speciāli ziņu studijām paredzēti viena laiduma ekrāni bez šuvēm un seši mazāki ekrāni, izveidotas un ierīkotas specializētas mēbeles, kā arī izveidots jauns visu raidījumu grafiskais un muzikālais noformējums.

Jansone norādīja, ka jaunajā studijā vienkopus šobrīd tiek uzņemtas 12 LTV Ziņu dienesta veidotās ziņas un raidījumi: "Rīta panorāma", "Dienas ziņas", "Panorāma", "Nakts ziņas", "Sporta ziņas", "Laika ziņas", "Kultūras ziņas", "Šodienas jautājums", "De Facto", "1:1", "Aizliegtais paņēmiens" un "Pasaules panorāma". Tas neizslēdz iespēju studijā veidot arī citus raidījumus - scenogrāfija veidota tā, lai ar vienkāršiem paņēmieniem to varētu izdarīt ātri un bez papildu ieguldījumiem.

Kompleksi ar jaunās Ziņu studijas izbūvi tiek sākti remontdarbi LTV trešajā studijā, no kuras iepriekš tika raidītas ziņas, lai septembra vidū tajā darbu varētu sākt mazākumtautību multimediju platformas komanda.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu